Wielerwedstrijd Hoogeland 2024 langs Spijk

Betreft: Hoogeland 1daagse voor nieuwelingen en junioren op 2 juni

Beste inwoners van Spijk,

Op zondag 2 juni vindt de Hoogeland 1daagse voor nieuwelingen en junioren (15-18 jaar) plaats. Dit is een wielerwedstrijd voor de beste jonge renners van Nederland. Deze wedstrijd is onderdeel van de landelijke KNWU- toekomst cup. De wielrenners komen uit heel Nederland naar noord Nederland toe. Heel graag willen we jullie om medewerking vragen om dit wielerevenement voor deze jongeren mogelijk te maken. 

Dit gaat voor u enige overlast betekenen op zondag 2 juni. We vragen u tijdens de wedstrijden geen gebruik te maken van het parcours, dit voor uw eigen veiligheid en dat van de wielrenners. Mocht een leverancier bij u moeten komen of u krijgt visite of u moet de deur uit, dan kunt u op de wedstrijddagen via telefoonnummer: 06-25311763 vragen voor de leverancier of voor uzelf/visite om begeleiding van een motorrijder. Deze brengt die dan via de rijrichting van de renners buiten het parcours of naar uw huis, zodat de veiligheid voor eenieder gewaarborgd is. We willen u vragen hier alleen gebruik van te maken als dit echt noodzakelijk is. Het parcours is niet volledig afgesloten en we komen ook alleen maar langs het dorp. U kunt altijd via de noordzijde  het dorp verlaten mocht u weg willen. Wilt u toch het dorp verlaten aan de zuidzijde, wat niet wenselijk is tijdens de wedstrijden, dan kan het zijn dat u even moet wachten tot de wielerkaravaan voorbij is. Dit kan maximaal 6 minuten zijn. Als dit het geval is dan dient u de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen en daarna met de rijrichting van het parcours mee rijden naar uw bestemming. Ook is het altijd mogelijk om via de Bierum zijde van het dorp in of uit te rijden of via de EGD-weg richting Roodeschool / Eemshavenweg te rijden.

We willen u vragen om deze dag niet op de parcoursen te parkeren !

Zondag 2 juni: Omloop (start en finish in Losdorp ), 1 ronde 12.4 km. Van 9.00-17.30
Junioren (m) 9:00 uur – 11:45 Nieuwelingen (M) 12:30 uur – 14:30 uur Junioren / nieuwelingen (v) 15:00 uur – 17:15

Parcours:
Start en finish: Westendorpweg 10a Losdorp. ( thv dorpshuis de Bongerd )
Westendorpweg
Hoofdweg-zuid
Boterweg
Spijkster oudedijk
Barnjeweg
Kolholsterweg
Hooiweg
Godlinzer oudedijk
Korenhornsterweg
Provincialeweg ( Godlinze )
Schafferweg ( Losdorp )
Westendorpweg ( Losdorp )

Start / finish: 09:00 – 17:30 uur.
Junior mannen: 09:00 – 11:45 uur _111,6 km /9 ronden
Nieuweling man: 12:30 – 14:30 uur _74,4 km /6 ronden
Junior vrouw: 15:00 – 17:15 uur _74,4 km /6 ronden
Nieuweling meisje: 15:01 – 16:45 uur _62 km /5 ronden

Link naar de route: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=3683781

Mochten inwoners dit leuk vinden en ook nog denken, kunnen we ergens iets betekenen? We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen. Er zijn van allerlei opties om te helpen.

Vriendelijke groeten namens de NWVG noordelijke wielervereniging Groningen,

Marcel en Letteke de Haan
0655564826
0625311763

Dorpsagenda