Filmmiddag over het dorp Spijk van vroeger

Na de gezellige middag met het neut’n schait’n, wordt er alweer een volgende activiteit georganiseerd door de Ontmoetingsgroep 55+ Spijk.
Donderdagmiddag 4 april a.s. vanaf 14.30 uur worden er in het Spiekhoes films vertoond over het dorp Spijk van vroeger. Onze plaatsgenoot Henk Sikkema neemt ons dan mee naar de vorige eeuw en het begin van deze, met nostalgische feestelijkheden zoals o.a. “Het mooiste dorp van Nederland”, “Het grachtenconcert”, shows bij Ter Veer, gastendagen etc. Ook heeft hij een film over de middenstand, die vroeger veelvuldig aanwezig was in Spijk en waaraan we soms nog herinnerd worden door bepaalde karakteristieke bebouwing.

Voor de oudere inwoners dus een feestje van herkenning en voor de jongeren of de nieuw ingekomen bewoners een gelegenheid om kennis te maken met de historie van ons dorp. Het belooft dus weer een gezellig samenzijn te worden met een lach van herkenning en wellicht ook een beetje weemoed naar hoe het vroeger was.

De Ontmoetingsgroep 55+ Spijk
Henny Koop

Dorpsagenda