Lezing over Nienoord door Geert Pruiksma

Op donderdagavond 12 oktober a.s.om 19:30 uur komt de heer Geert Pruiksma, directeur van het Borg- en Rijtuigmuseum van Nienoord in Leek spreken in het MFC Spiekhoes van Spijk. In tegenstelling tot onze andere activiteiten komt hij op een avond, zodat ook de nog werkzame dorpsbewoners kunnen komen. Dus niet alleen voor 55+, maar ook voor 55-!

Nienoord Leek behelst o.a. De Borg, het Nationale Rijtuigmuseum, een museumpaviljoen en tuin met eigen en wisselende collecties, een plek dus waar de verhalen verteld worden.
En verhalen vertellen, dat kan de heer Pruiksma als geen ander! Velen van jullie kennen hem van tv Noord, waar hij vaste tafelheer is en anders van de landelijke tv NPO 2, waar hij als expert buitenkunst aan het programma BinnensteBuiten is verbonden. Onlangs was hij nog in dit programma te zien met een uitgebreide uitleg over het Hoofdstation van Groningen.

Een lezing, die dus alleszins de moeite waard is! Het programma begint om 19:30 uur, de entree is gratis en je betaalt alleen de consumpties.

Ontmoetingsgroep 55+ Spijk
Henny Koop

*foto: Beeldbank Groningen Ansichtkaart-Landgoed Nienoord (1920-1925) uitgever:boekhandel Bronsema Uit de collectie van de Groninger Archieven Bron: 1986_12257.jpg

Dorpsagenda