Wielerwedstrijd Hoogeland tweedaagse langs Spijk

In het weekend van 22 en 23 juli vindt de landelijke wieler 2 daagse plaats in het hoge Noorden. 2 Dagen spektakel.Op 22 juli rijden de 4 categorieën meiden en jongens een tijdrit in Usquert en ‘s middags een criterium in Westeremden. Op zondag is er een omloop door Losdorp, langs Spijk en langs Godlinze. Dit kan voor de dorpsbewoners als ze via de tunnels richting ‘t Zandt en richting de N33 Appingedam gaan enig oponthoud betekenen. Maar het allermooiste is dat dorpsgenoot Merijn de Haan mag starten deze 2 daagse. Hoe gaaf is dat starten in je thuishaven.

Hoogeland tweedaagse voor nieuwelingen en junioren, 22 en 23 juli

Beste inwoners van Spijk,
In het weekend van 22 en 23 juli vindt de Hoogeland tweedaagse voor nieuwelingen en junioren (15-18 jaar) plaats. Dit is een wielerwedstrijd voor de beste jonge renners van Nederland. Deze wedstrijd is onderdeel van de landelijke KNWU- toekomst cup. De wielrenners komen uit heel Nederland naar Usquert, Westeremden, Godlinze, Losdorp en Spijk. Heel graag willen we jullie om medewerking vragen om dit wielerevenement voor deze jongeren mogelijk te maken.

Dit gaat voor u enig overlast betekenen. We vragen u tijdens de wedstrijden geen gebruik te maken van het parcours, dit voor uw eigen veiligheid en dat van de wielrenners. Mocht een leverancier bij u moeten komen of u krijgt visite of u moet de deur uit, dan kunt u op de wedstrijddagen via telefoonnummer: 06-29069008 vragen voor de leverancier of voor uzelf/visite om begeleiding van een motorrijder. Deze brengt die dan via de rijrichting van de renners buiten het parcours of naar uw huis, zodat de veiligheid voor eenieder gewaarborgd is. We willen u vragen hier alleen gebruik van te maken als dit echt noodzakelijk is. Het parcours is niet volledig afgesloten en we komen ook alleen maar langs het dorp. U kunt altijd via de noordzijde het dorp verlaten mocht u weg willen. Wilt u toch het dorp verlaten aan de zuidzijde, wat niet wenselijk is tijdens de wedstrijden, dan kan het zijn dat u even moet wachten tot de wielerkaravaan voorbij is. Dit kan maximaal 6 minuten zijn. Als dit het geval is dan dient u de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen en daarna met de rijrichting van het parcours mee rijden naar uw bestemming. Mocht u aan het parcours wonen en ergens naar toe willen, dan graag gebruik maken van bovenstaand telefoonnummer voor begeleiding motorrijder.

We willen u vragen om deze dag niet op de parcoursen te parkeren!

Zondag 23 juli: Omloop (start en finish in Losdorp ), 1 ronde 12.4 km. Van 9.00-17.00 uur
Nieuwelingen/junioren (V) 9:00 uur – 10:45 uur. Nieuwelingen (M) 11:15 uur – 13:30 uur. Junioren (M) 14:00 – 17:00 uur.

Letteke de Haan

Dorpsagenda