Inzameling oud papier per 1 januari 2021

Inzameling oud papier per 1 januari 2021

Zoals inmiddels in de (lokale) media bekend is gemaakt, zal het ophalen van oud papier per januari aanstaande veranderen. Dit houdt in dat u op zaterdag 12 december het oud papier voor het laatst langs de weg kunt zetten zoals u dit gewend bent! Daarna dient u uw oud papier in te zamelen in de huidige grijze container die vanaf 2021 eens per zes (6) weken geleegd zal worden. Het legen zal nog wel gedaan worden met behulp van ouders/verzorgers van kinderen van Kindcentrum ’t Maar en de opbrengst zal ook ten goede blijven komen aan de kinderen!

Voor 2021 zijn de ophaal dagen (zaterdag):
23 januari
6 maart
17 april
29 mei
10 juli
21 augustus
2 oktober
13 november
22 december

De verwachting is dat eens per 6 weken ophalen voldoende zou moeten zijn, maar mocht dit niet het geval zijn, mag u het oud papier dat niet meer in de container past, naast de grijze containers zetten, zodat er inzicht komt of eens per 6 weken legen voldoende is of dat er toch opgeschaald of misschien afgeschaald kan worden.

U kunt de papiercontainer op de dag van legen, voor 09:00 uur op dezelfde plek neerzetten als waar u uw afval container plaatst en wij hopen dat alle containers dan voor de middag weer leeg zijn.
Graag de container met het handvat naar de weg toe plaatsen. Dat is dus anders dan u gewend bent met de andere afvalcontainers.

Alvast bedankt voor uw medewerking en mochten er toch vragen zijn kunt u contact opnemen met de informatie balie van de Gemeente Eemsdelta (0596-639911) die indien nodig contact zal zoeken met Virol of de ouderraad.

Met vriendelijke Groet,
Ouderraad Kindcentrum ’t Maar Spijk

Update 5 januari 2021
Helaas is onderstaande link* niet meer actief, ik heb nog even gekeken op de nieuwe website van de gemeente eemsdelta, maar kan deze rubriek tot nu toe nergens terug vinden. Het enige dat ik over oud papier kan vinden is deze link: https://www.eemsdelta.nl/afval-scheiden#hoe-scheid-je-afval-11374. Via de website van de gemeente Eemsdelta kun je  in het archief van de ‘gemeente Delfzijl’ nog wel zoeken naar items. Een link hiervan maken om het zoeken voor u gemakkelijker te maken is helaas niet mogelijk.

*info meest gestelde vragen en antwoorden oud papier gemeente Delfzijl

Bericht gevonden op de website van Gemeente Eemsdelta:
Zet jouw papiercontainer op zaterdag vanaf 07.00 uur aan de weg. Papier en karton wat niet in de container past kun je gebundeld naast de container aanbieden.

De redactie

Dorpsagenda