Een cursus over ouderschap

Ja zeker & jij bent uitgenodigd.
Vanuit Hattem komt Bert Reinds, orthopedagoog met een eigen praktijk, schrijver van vier boeken en spreker, naar Spijk om met ons in gesprek te gaan over ouderschap. Hoe doe je dat? Hoe ben jij betrokken en hoe geef jij je kind richting op weg naar zelfstandigheid.

Voor Vaders: 13 februari
Voor Moeders: 14 februari
Gezamenlijk gesprek: 9 maart
In het MFC Spijk, inloop om 19:00 uur met koffie en thee

We vragen een onkostenvergoeding van € 10 per persoon (2 avonden). Wil of kun je dit niet betalen? Dan is het gratis. Geld moet je niet in de weg staan om als ouder te kunnen groeien. We hopen je te zien!

Waarom deze avonden?
Opvoeden is geen vat vullen, maar een vlam ontsteken. Met onvoorwaardelijke liefde en met dienend leiderschap… Nou, je denkt nu vast: “Zo zou ik het misschien graag willen, maar bij ons thuis zitten er in de praktijk nog wel wat scherpe randjes aan.” Precies daarover gaat de cursus. Hoe breng je jouw opvoedwensen en de praktijk dichter bij elkaar?

Vader zijn
Hoe doe je dat? Vader zijn. Hoe ben je betrokken en hoe zet jij je unieke opvoedkwaliteiten in? Op 13 februari gaan wij als vaders met elkaar op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Dat doen we onder leiding van Bert Reinds. Meld je aan!

Mama zijn
Welke uitdagingen heb jij als moeder in de relatie met je kinderen? Hoe houd je de balans tussen je rol als vrouw, partner én moeder? Geprikkeld door deze vragen en nieuwsgierig naar elkaars antwoorden? Meld je aan en kom op 14 februari naar het MFC in Spijk.

Afsluitende avond
Op 9 maart sluiten we de ‘cursus’ af met een avond voor zowel de vaders als de moeders. We gaan met elkaar in gesprek over de kloof tussen je opvoedwensen en de werkelijkheid. Genoeg reden om je aan te melden en aan te sluiten. Je krijgt handvatten en je leert kijken naar je kind. Bert deelt hoe je volgens hem ouder kan zijn met hart en handen. En het wordt nog gezellig ook!

Komt u ook?

Menko van Zwol

Foto: Pexels via Pixabay

Dorpsagenda