Theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stad

Muzikale theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stad komt naar Losdorp
Na een stijf uitverkocht première-weekend komt de muzikale theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stad op zondag 30 oktober naar Losdorp. De nieuwe grote productie van Theatergroep WAARK speelt van oktober 2022 tot en met mei 2023 in Groningse en Drentse theaters en dorpshuizen. De voorstelling wordt nog 32 keer gespeeld.

Première-weekend uitverkocht

Afgelopen weekend ging de Groningstalige voorstelling Staait n Bisschop veur Stad in première en speelde de voorstelling drie keer in het Der Aa-Theater in Groningen. Zowel de première als de matinee waren volledig uitverkocht. Productieleider Frannie Homburg: “De reguliere kaartverkoop van de première was binnen één dag uitverkocht! We zijn blij verrast dat zoveel mensen nieuwsgierig zijn naar onze voorstelling. We krijgen veel enthousiaste reacties.” Op zondag 30 oktober staat de voorstelling gepland in Dorpshuis de Bongerd, Losdorp. Er zijn nog kaarten beschikbaar via waark.nl/speellijst.

Enthousiast en trouw publiek
Al bijna vijftig jaar lang zijn de theatervoorstellingen van WAARK te zien in vele theaters en buurthuizen in Stad en Ommeland. Frannie Homburg: “Vanuit de vele Groninger dorpen horen we enthousiaste geluiden. WAARK is in veel dorpshuizen een goede bekende, we bestaan al bijna vijftig jaar. En we zijn niet alleen bekend in Groningen trouwens! Ook in Drenthe hebben we trouw publiek dat uitziet naar onze nieuwe theaterproductie.”

Over Staait n Bisschop veur Stad

De voorstelling is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk. Ook als je niet uit Groningen komt of geen Gronings verstaat is het verhaal goed te volgen.

Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter en Cor Boer. De voorstelling heeft nog 32 speeldata door Groningen en Drenthe.

Over Theatergroep WAARK
WAARK is na bijna vijftig jaar en vijfendertig producties een begrip in Groningen en Drenthe. Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1981 zelfstandig. WAARK staat voor Groningstalig theater van hoge kwaliteit.

Lisette Seubring

Dorpsagenda