Tocht om de Noord route 2021 door Spijk

Tocht om de Noord zaterdag 18 september 2021.

Het wandelevenement Tocht om de Noord kon vorig jaar vanwege Corona niet doorgaan. Dit jaar gaat de tocht door en vindt plaats in het weekend van 17,18 & 19 september.

Groningen viert en herdenkt 75 jaar vrijheid. De 15e editie van de Tocht om de Noord staat dit jaar in het teken van dit thema en daarom vieren we 75 jaar vrijheid tijdens de TodN. Op de website www.tochtomdenoord.nl kunt u alle informatie over het evenement lezen en ook een stukje historie hoe de vrijheid 75(+1) jaar geleden tot stand is gekomen in Noord Groningen.

Op zaterdag 18 september starten de wandelaars van 40km in Uithuizen en de 20 km start in Uithuizermeeden. Naar verwachting doen er rond de 4500 deelnemers mee. De wandelaars doen Spijk aan tussen 8:50 en 14:00 uur.

De route loopt van Uithuizen/Uithuizermeeden naar Delfzijl. Ook ons dorp Spijk is onderdeel van de route. Wandelaars komen Spijk binnen via de Lage Trijnweg en vanaf daar is de route als volgt: Hoofdweg-Noord, Ubbenasingel, Ripperdaweg, Nesweg, W.de Mérodelaan, Tochtpad om via het fietspad naar Bierum te lopen. (Zie bijgevoegd routekaartje). Deze route zal met pijlen aangeduid worden, vriendelijk verzoek om deze pijlen te laten hangen. De organisatie zorgt na afloop voor het opruimen hiervan.

De organisatie TodN heeft ons gevraagd om de route aan te kleden met muziek en versiering. Bij het Winkelhuis, Bloemen & Plantencentrum Bie de Jongens, rond de tuinfair aan de Nesweg 2 en in de buurt van Basisschool ’t Maar zal in ieder geval muziek (DJ/artiest/muziekvereniging etc.) ten gehore gebracht worden.

Van u als bewoners van een straat op de route vragen we om de vlag uit te steken of uw straat of tuin te versieren met vlaggetjes, zo creëren we een zo vrolijk mogelijke route. Als u graag een Spiekstervlag wilt uithangen; deze is te koop aan de Tuinbouwweg 2a.

Vanwege de nog geldende coronamaatregelen is het evenement dit jaar een zogeheten ‘doorstroom evenement’ en zullen alleen op aangewezen plekken eet/drinkwaren aangeboden worden.

Mocht u langs de route muziek willen laten horen of als u andere vragen heeft; stuur dan even een mailtje naar: dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

We hopen op een prachtige dag waarbij we met elkaar alle wandelaars kunnen laten zien hoe mooi ons dorp is!
Namens Stichting Dorpsbelangen Spijk

Jannie Pijper & Nina Mertens

*foto’s Nina Mertens
*hoofdfoto archief www.spijk.net TodN 2017 (JGH), klik hier voor het artikel

Dorpsagenda