Tocht om de Noord door Spijk

Vandaag trokken zo’n 4000 deelnemers van de Tocht om de Noord 2017 (thema: kerstvloed 1717) door Spijk. Spijksters, oud Spijksters, provinciegenoten en een enkele verdwaalde Fries liepen allemaal door een zonovergoten Spijk. In ‘t Loug was er voor de molen de mogelijkheid om Spiekster Klokje te proeven. Binnen no time waren de flessen leeg en het enige dat in ‘t Loug nog restte was de morele muzikale ondersteuning van Robert Ytsma. Vrijwel iedereen vond het geweldig en kwam swingend vanuit het Kerspelpad ‘t Loug in gelopen.

In het dorp werd op verschillende plekken eten en drinken verkocht. Job oet Spiek trad op bij Poolster en Gre van Loug 2 zat met haar trekorgel in de Schoolstraat. Martin Scholma was in het MFC aanwezig om de uitgave van kerstvloed 1717 te promoten. Een enkele wandelaar greep zijn/haar kans om een visje of eierbal  bij Pakes te scoren. Naast de wereldberoemde eierbal had Eppie overigens dit weekend iets nieuws in het assortiment en wel een kroket met stukjes frikandel in de ragout. Ik moet eerlijk zeggen dat de kroket prima smaakte. Voor herhaling vatbaar!

Wederom bedankt Jan Doeke voor de schitterende foto’s.
Foto’s Jan Doeke pijper

foto’s Linda Scheltens en ook een paar van ondergetekendeJan G. Hazeveld