Verslag van de paaseieren speurtocht 2021

Op 1e paasdag 2021 werd de paaseieren speurtocht georganiseerd door Stijlvol Bloemen en Dorpsbelangen in Spijk. In totaal werden er door de paascommissie 303 eieren verstopt. Vanaf 13:00 uur kon er gezocht worden. Omdat er ook prijsjes te winnen waren denken we dat een aantal kinderen/gezinnen zich niet langer konden bedwingen, waardoor er al ruim voor 13:00 uur gezocht werd in het dorp. Omdat de meeste ouders hun kinderen wel op de afgesproken tijd lieten zoeken kwamen er al snel wat berichten bij de paascommissie binnen over teleurgestelde kindjes die geen ei meer konden vinden. De paascommissie heeft hierop snel geschakeld en heeft een nieuwe speurtocht aangekondigd. Vanaf 15.30 uur kon er door alle jongere kinderen (tot en met groep 5) opnieuw gezocht worden rond de school.

Al met al was het een geslaagde paasactie waarbij dankzij het snelle schakelen van de paascommissie toch heel veel kinderen (en ouders/opa’s/oma’s) veel plezier hebben beleefd aan het zoeken naar eieren. Als organisatie was dit een leerzame eerste keer van een paaseieren-zoek-actie waarbij we de aandachtspunten weer kunnen gebruiken voor een volgende keer.

Diegenen die voor 20:00 uur ‘s avonds de meeste eieren inleverden hebben hiervoor een lekkere chocolade paashaas gekregen. Beide keren kon er ook nog een gouden, zilveren en bronzen ei gevonden worden. Deze werden beloond met een extra prijsje. De uitslag hierbij was voor de zoektocht in het dorp als volgt:

Goud: Wendele
Zilver: Mustafa
Brons: Stephanie

En bij de 2e zoektocht rond de school:
Goud: Kevin.
Zilver: Roan
Brons: Lizanne en Bart

Namens Stijlvol Bloemen en Stichting Dorpsbelangen Spijk

Foto’s Jan Doeke Pijper

Dorpsagenda