IJs op ‘t Maar

Beste ouders,

Gelukkig is het ijs dat sinds afgelopen (25-1) nacht op ’t Maar ligt maar tijdelijk, maar anders was de schaatspret alweer verpest voordat er überhaupt geschaatst kon worden!

Helaas is het vaker zo dat, wanneer er maar een beetje ijs op ’t Maar (maar ook de ijsbaan) ligt, er kinderen zijn die vinden dat de stenen die in onze tuin liggen, er beter bij liggen op het ijs, met als gevolg dat het ijs stuk is voordat er überhaupt van genoten kan worden.

Dit keer lagen er ook nog takken in onze tuin, waarvan een deel inmiddels ook op het ijs ligt!

Enkele jongens (in dit geval tussen de 8 en 10 jaar) hebben wij hier zelf op aan kunnen spreken. Er ligt inmiddels een grote hoeveelheid rommel op het ijs en we kunnen niet iedereen aanspreken. Dit zien wij ook niet als onze taak. Dus blijkbaar is het ieder jaar weer nodig om de ouders er even op te attenderen hun kinderen te vragen lekker naar buiten te gaan, maar het ijs te laten voor wat het is. Zodat wij er allemaal van kunnen genieten als het begaanbaar is.

Hopelijk kunnen we snel alsnog op natuurijs schaatsen en is dit just a reminder!

Fam. Kroeze