Dorpsbelangen nieuws september 2020

Hallo Spijksters!

Op 14 september zijn wij weer van start gegaan met onze 1e bestuursvergadering van het seizoen 2020 -2021.
Graag stellen wij het huidige bestuur even aan u voor!

Hallo,
Ik ben Jannie Pijper-Rowaan, 62 jaar en getrouwd met Jan Pijper. We hebben een dochter en een zoon en 3 kleinkinderen. Opgegroeid in Losdorp en woon 40 jaar op de Tweehuizerweg in Spijk. Ik ben huiskamer assistent in het van Julsinghatehuis in Delfzijl. Dat houdt in dat ik, samen met iemand van de zorg, een groep ouderen met Alzheimer en dementie een leuke dag bezorg, huishoudelijke werkzaamheden verricht en de cliënten begeleid. Naast mijn baan doe ik allerlei andere dingen. Ik zing bij popkoor True Colors uit Delfzijl, ben vrijwilliger in de bibliotheek, zit in de kerkenraad en ben secretaresse bij “Vrouwen voor elkaar, met elkaar”. En niet te vergeten bestuurslid bij Dorpsbelangen. Ik ben 4 jaar geleden in Dorpsbelangen gegaan, omdat er toen bijna geen bestuursleden meer waren en ik het te gek vond dat er in een dorp als Spijk geen St. Dorpsbelangen meer zou zijn. Ik heb er veel geleerd en doe het met heel veel plezier. Verder heb ik als hobby’s lezen en haken. Kortom….ik heb een heerlijk, actief leventje.

Beste lezers,
Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Nanco Nanninga, en samen met mijn vrouw Anja woon ik sinds januari 2018 aan de Zwarteweg in Spijk. Zelf ben ik vanaf 1960 opgegroeid in Loppersum. In 1981 ben ik gaan werken bij de Koninklijke marechaussee en heb dit met veel plezier gedaan t/m 2018. Mijn laatste werklocatie was in Delfzijl/Eemshaven. Als beroepsmilitair heb ik ook de nodige buitenland uitzendingen meegemaakt en gelukkig weer heelhuids thuis gekomen. Ik voelde mij echter te jong om al definitief te stoppen met werken en daarom werk in nu twee dagen in de week bij Agrifirm (graanoverslag) in Farmsum. Door de loop der jaren heen hebben wij samen met onze twee kinderen op meerdere plaatsen in Nederland gewoond. Maar Groningen bleef altijd trekken. Het moet gezegd worden: “ Er gaat niets boven Groningen”. Via Appingedam (1995) zijn we dan ook in het bijzondere mooie rustieke Spijk terecht gekomen. “Wat mot je nou ien Spiek doun” hoor je dan het meest om je heen. Gewoon, omdat Spijk een kerndorp is met nog aardig wat dorpse voorzieningen en waar de mensen elkaar nog met “Moi” begroeten of even naar elkaar zwaaien, ook al ken je elkaar niet. Tot nu toe hebben we er beiden nog geen spijt van. Maar hoe kom je nu tussen de Spijksters. Kinderen breng je niet meer naar school, voor “Poolster” inmiddels te oud vind ik zelf en boodschappen doen is ook niet mijn hobby. Dorpsbelangen blijkt de uitkomst te zijn. Als een maatschappelijk en sociaal betrokken persoon wil ik mij graag inzetten voor het welzijn van het dorp Spijk. De dorpsvisie die nu gereed is, daar sta ik volledig achter. En daarnaast zijn er meerdere grote en kleine projecten die mij boeien. En zo rol je er vanzelf tussen. Samen met de medebestuursleden van DB en de inwoners van Spiek, hoop ik een bescheiden bijdrage aan het welzijn van Spijk te mogen bijdragen.

Hallo,
Ik ben Monique Kats-Flikkema, 39 jaar en getrouwd met (grote) Koert Flikkema. Samen met onze 2 kinderen Annemirthe van 8 en Jens van 5 wonen wij aan de Tuinbouwweg. Ik ben geboren en getogen in Holwierde. Vanaf 2009 ben ik werkzaam bij Theater & Congrescentrum de Molenberg te Delfzijl. Hier ben ik verantwoordelijk voor de financiën en personeelszaken en houd ik mij daarnaast nog bezig met de marketing. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het tuinieren. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij aan het behoud van een leefbaar Spijk. Naast commissielid van de jaarmarktcommissie ben ik sinds enkele jaren secretaris geworden van Dorpsbelangen Spijk. Als secretaris probeer ik binnen het bestuur alle ontwikkelingen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daarnaast is mijn streven om het dorp elke maand te informeren d.m.v. het publiceren van een nieuwsbrief.

Hallo dorpsgenoten,
Mijn naam is Nina Mertens. Ik ben in Roodeschool geboren tijdens de sneeuwwinter van ’79. Sinds 3 jaar woon ik met mijn man, onze zoon van 7 (bijna 8 hoor!) en 2 poezen in Spijk aan de Nesweg. Ons adres is sinds 2 jaar wellicht bekend van het oliebollen bakken op oudjaarsdag. In het dagelijks leven ben ik leidinggevende in de schuldhulpverlening en in mijn vrije tijd houd ik me bezig met van alles in en om huis en mijn gezin. Naast een betaalde baan heb ik eigenlijk altijd vrijwilligerswerk gedaan. In een klein maar fijn dorp als Spijk is het denk ik belangrijk dat je als inwoners de verbinding met elkaar zoekt en er samen een mooi en leefbaar dorp van houdt/maakt. Om die reden heb ik ja gezegd op de vraag of ik bestuurslid van Stichting Dorpsbelangen wilde worden.

Mijn naam is Gea Reitsema,
54 jaar en ik woon ruim 20 jaar in Spijk. Ik ben geboren en getogen in Steenwijkerwold en ben op 17 jarige leeftijd naar Delfzijl verhuisd, omdat mijn ouders daar een boekhandel hadden gekocht. Vervolgens heb ik een aantal jaren in Appingedam en in Stedum gewoond. Sinds 1999 woon ik, samen met mijn man Klaas en zoon Patrick, aan de Hoofdweg Zuid in Spijk. Ik heb ca. 30 jaar in de reiswereld gewerkt en werk nu sinds een jaar als secretaresse/officemanager bij een accountantskantoor. Ik zit in het bestuur van Dorpsbelangen, omdat ik het leuk vind om actief te zijn in het dorpsleven en mijn steentje bij te dragen aan het leefbaar houden van ons mooie dorp Spijk. Namens Dorpsbelangen zit ik in de feestweekcommissie en de commissie voor de ledenadministratie. Daarnaast beheer ik vanaf begin dit jaar, samen met medebestuurslid Cor Bouma, het dorpsbudget. Het is erg leuk om te doen en we hebben een gezellig en betrokken bestuur.

Mijn naam is Hinnie Hofman.
Ik ben 37 jaar en woon samen met mijn vriend Ronnie Buitenwerf en onze twee jongens, Roan van 8 en Lars van 5. Wij wonen nu bijna 12 jaar in Spijk. We hebben 11 jaar aan de Ubbenasingel gewoond en hebben onlangs ons nieuwe huis gekocht aan de Nesweg. Sinds afgelopen jaar mag ik meehelpen bij Dorpsbelangen. Dit vind ik erg leuk en gezellig om te doen. Op deze manier krijg je een andere kijk op wat er allemaal in het dorp gaande is en wat er bij komt kijken, en  wat er allemaal geregeld wordt. Hoop dan ook op nog vele gezellige jaren binnen Dorpsbelangen en in ons prachtige dorp Spijk.

Penningmeester: Henk Pilon

Bestuurslid: Cor Bouma

Dorpsvisie
Vóór de vakantie is onze dorpsvisie online gegaan. Wij hopen dat u net als ons tevreden bent over het eindresultaat! Maar hiermee is het natuurlijk niet klaar. Het gaat nu pas beginnen!! Als bestuur hebben wij besloten per thema aan de slag te gaan. Op 12 november 2019  hebben diverse mensen de presentatieavond bijgewoond. Op deze avond kon men zich aanmelden voor een werkgroep. De mensen die zich wilden verbinden aan het  thema “Wonen” hebben wij uitgenodigd voor een 1e bijeenkomst.

Marktplaats Spijk
Zaterdag 15 augustus  vond de 2e editie van Marktplaats Spijk plaats. Wat was het een geweldige, gezellige dag! Bedankt Spijksters voor deze mooie dag! .

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn weer te bestellen! Met een verbeterde kwaliteit!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,-  Verkrijgbaar bij de secretaris, Tuinbouwweg 2a.

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk

Vacant    voorzitter
Monique Kats    secretaris                                                  dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon       penningmeester
Jannie Pijper    bestuurslid
Nina Mertens     bestuurslid
Gea Reitsema     bestuurslid
Cor Bouma        bestuurslid
Hinnie Hofman    bestuurslid
Nanco Nanninga   bestuurslid

Dorpsagenda