Kerkdiensten nog steeds online

De afgelopen twee maanden zijn voor iedereen hele bijzondere maanden geweest. Door het coronavirus zijn veel dingen die daarvoor vanzelfsprekend voor ons waren, op losse schroeven komen te staan. Gewoon naar school en naar je werk kunnen, op bezoek gaan bij familieleden, je kind of kleinkind een knuffel geven, naar de supermarkt gaan, overal moet je bij nadenken, of het kan in sommige gevallen zelfs helemaal niet. Anderhalve meter afstand houden blijkt een grote uitdaging, waar we ons samen aan proberen te houden.

Ook de kerkdiensten zijn de afgelopen tijd anders gegaan dan anders. Niet meer met een grote groep mensen in de kerk, maar een klein groepje dat de diensten online uitzendt, en de mensen die vanuit hun huis meeluisteren en meekijken. Als kerk in Spijk zenden we de diensten uit in samenwerking met de kerken van Bierum en ’t Zandt. Het is mooi dat we elkaar daarin mogen vinden. Leuke bijkomstigheid daarbij is dat de drempel om eens een dienst mee te beleven een stuk lager is geworden! Je hoeft niet meer fysiek naar de kerk, maar kunt vanaf je bank meedoen. Veel kerken, en wij ook, merken dat in deze tijd meer mensen de diensten vanuit huis meevieren dan er normaal gesproken in de kerk zouden zitten. Mooi om te merken!

Als jij dat ook eens wilt, om de dienst mee te kijken, dan kun je de dienst gewoon live volgen via www.youtube.com/pknspijklosdorp. En vanaf 31 mei (met beter beeld en geluid), via www.kerkdienstgemist.nl.
Wie weet tot ziens!

Ds. Jake Schimmel

Dorpsagenda