Viering 100 jaar Gereformeerde Kerk Hoofdweg Zuid

De viering van het 100-jarig gebouw afgelopen zondag (19/6/2005) is weer voorbij, wat blijft is het gevoel van die dag, een goed gevoel. Wat ook blijft, dat zijn de foto’s die tijdens deze dag zijn gemaakt. Een zonovergoten dag is het geweest, dat is duidelijk te zien op de onderstaande foto’s. Wat ook te zien is, is dat de toren nog steeds scheef staat. De expositie over het thema, 100 jaar steen en hout, werd heel goed bekeken. Tal van oude foto’s waren beschikbaar gesteld door tal van Spijksters.
Tevens waren er een groot aantal doopjurken beschikbaar gesteld. De oudste was van het begin van de vorige eeuw (1921). In de kerk was een speurtocht uitgezet en natuurlijk was er buiten ook van alles te doen. Tot slot was er onder de muzikale begeleiding van CBS een openluchtdienst

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor medewerking in welke vorm dan ook!!

Tekst: Jaap Rijzinga / foto’s Jan G. hazeveld

Dorpsagenda