Inbrekers maken wederom rookwaren buit

Afgelopen nacht was het rond 03:00 wederom raak bij COOP Buist en wisten dieven, door het inslaan van een raam, een grote hoeveelheid rookwaren buit te maken. Rond drie uur hoorden enkele omwonenden glasgerinkel en vervolgens ging het alarm af en werden de eigenaar en de hulpdiensten gewaarschuwd. Rond hetzelfde tijdstip vond in Delfzijl een gelijksoortige inbraak plaats waardoor de gealarmeerde hulpdiensten op meerdere fronten tegelijk ingezet moesten worden. Van toeval lijkt geen sprake te zijn en de verwachting is dan ook dat dit een gecoördineerde actie moet zijn geweest. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk rond dat tijdstip iets verdachts in Spijk hebben waargenomen. De politie vraagt om deze tips te melden. Dit kan anoniem via meldmisdaadanoniem of laat een persoonlijk bericht achter op de Facebook pagina van COOP Buist. Ook als u de dagen voor de inbraak iets opvallends heeft gezien is het raadzaam dit te melden.

Meld misdaad anoniem is tevens te bereiken via het gratis nummer 0800-7000.

foto’s via COOP Buist

Dorpsagenda