Dorpsbelangen nieuws december 2019

Dorpsvisie “Kiek op Spiek”
12 november is onze dorpsvisie gepresenteerd! Vele Spieksters zijn hierbij aanwezig geweest! Dank voor jullie komst! Momenteel wordt hard gewerkt aan de lay-out van een papieren en digitale versie.

De Sint en zijn pieten zijn geweest, en wat was het een feest!
Alle vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage!

Kerstpubquiz
Vrijdag 20 december organiseren wij weer in samenwerking met het MFC een Pubquiz. Het thema voor deze keer is natuurlijk KERST. U kunt dus kerstvragen verwachten. Verder zullen er uiteraard andere onderwerpen aan de orde komen. Voor elk wat wils. Laat u voor de rest verrassen.Bent u alleen of met onvoldoende personen, dan bent ook u van harte welkom! Deze keer reserveren wij namelijk ook een tafel (of meer) speciaal voor diegenen die wel graag mee zouden willen doen, maar geen team bij elkaar krijgt. Geef je hiervoor gewoon op! Wie weet wat voor een superteam(s) dat gaat(gaan) worden.
Locatie: MFC, Nesweg 1
Inloop: 19.30 Start: 20.00
Per team max. 4 deelnemers. Entree € 5,- per team. Alleen opgeven mag ook! Graag zelfs!
Opgave bij: Jannie Pijper, Tweehuizerweg 5 Spijk
janniepijper@hotmail.com

Veilig Verkeer Spijk
18 november zouden er 2 30 km matrixborden geplaatst worden. Locatie: Hoofdweg zuid en Ubbenasingel. Helaas heeft de organisatie een fout gemaakt waardoor ze op deze datum elders geplaatst zijn. Zodra wij weten wanneer ze wel in Spijk geplaatst worden laten wij het u weten.

30 km-zone
Dorpsbelangen heeft momenteel 30 km-zone stickers(voor op bv. uw container) in zijn bezit. Mocht u hier belang bij hebben, dan zijn deze gratis te verkrijgen. U kunt hiervoor een mail sturen naar: dorpsbelangenspijk@hotmail.com

Gezocht: commissieleden voor het organiseren van de feestweek 2020
Het bestuur van Dorpsbelangen heeft een begin gemaakt met het opzetten van de feestweek programma voor 2020. Voor deze week ( 2 juni t/m 7 juni 2020) willen we graag een commissie in het leven roepen. Naast enkele bestuursleden van ons zoeken wij nog zo’n 3/4 vrijwilligers die zich bij deze commissie willen aansluiten. Deze commissie zal het programma invullen en een ieder zal 1 dag coördineren. Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Inwonersinitiatief hondenspeelveld
Vanuit het dorp is er een initiatief om een hondenspeelveld te creëren achter de sportvelden (Willem de Merodelaan) Steun je dit initiatief en zou je graag willen meedenken in het realiseren hiervan? Dan kan je contact opnemen met Sandra Drenth: sandradrenth73@gmail.com

Verlichting ‘t Loug
De verlichting van ’t Loug is aan vervanging toe. De gemeente is momenteel aan het inventariseren wat de opties zijn.

Donateursgeld
In de maand december zal het donateursgeld van het jaar 2019 weer geïncasseerd worden. Tevens zullen wij in januari weer langs komen bij de donateurs die nog contant betalen. Mocht u per 2020 ook over willen gaan op incasso, zou u dit dan aan ons door willen geven?

Bestuursleden
Vanaf 1 januari 2020 mogen wij 2 nieuwe bestuursleden verwelkomen.
Hinnie Hofman zal ons komen versterken als bestuurslid, en Henk Pilon is bereid om de functie van penningmeester op zich te nemen. Wij zijn hier erg blij mee!

Kitty Wiersema voorzitter
Monique Kats secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Jannie Pijper bestuurslid
Freddy Hoogland bestuurslid
Gea Reitsema bestuurslid
Cor Bouma bestuurslid

Dorpsagenda