Racen in de bibliotheek

Racen in de Bibliotheek

28 kinderen kwamen naar Bibliotheek Spijk op het feestje voor de Kinderboekenweek op 9 oktober. De kinderen weten allemaal wat de Formule 1 is. Eén jongen kon zelfs vertellen dat Bugatti de snelste auto ter wereld heeft gebouwd.
De ene helft van de groep ging een kartonnen race-auto van meer dan 1,5 meter lang versieren. Sommigen trokken tape-strepen over de hele lengte van de bolide. Anderen brachten juweel-stickers aan op het stuur. Je kunt de auto zien in de Bibliotheek. De andere helft bouwde zelf bedachte race-wagentjes van lego. De kleurige autootjes staan nu uitgestald in de vitrine van de Bibliotheek. Met de naam van de maker erbij. Om de beurt kon een groepje naar boven om te racen met het robotje Dash. Dash heeft 3 wielen en je moet hem besturen met de iPad. Alleen Dash onder de tafel door laten rijden is al een uitdaging. Maar hij kan ook dansen, licht geven en geluiden maken. De catering werd verzorg door Jannie Pijper. Ze kreeg hierbij assistentie van twee vrolijke Spidermannen.

Barbara van Hofslot

*Foto’s: Jannie Pijper