Laatste huiskamergesprek en andere zaken

Huiskamergesprek
Op het menu: ouderwetse tomatensoep met gehaktballen

Op dinsdag 15 oktober organiseerden we een laatste huiskamergesprek met 5 dames die allemaal zijn verbonden aan ‘Vrouwen voor elkaar met elkaar’.  Aan dit gesprek deden mee: Alie Kuiper, Betsy Brontsema, Ina Meijer, Christien Scheele en Gerda Heun. Een groep dames die van oudsher heel erg actief zijn (geweest) bij allerlei organisaties in Spijk: Poolster, Spieksters veur mekoar, Steunstee, bibliotheek, dorpsbelangen, Oranjevereniging en nog veel meer. En nu ook actief, al dan niet als bestuurslid, betrokken bij Vrouwen voor elkaar, met elkaar. Een organisatie die voor veel vrouwen van grote toegevoegde waarde is. We hebben mooie gesprekken gevoerd over de leefbaarheid van Spijk vroeger en nu en wat van belang is voor de toekomst van het dorp.

Een mooie quote:
‘Oh, wat ist mooi in Spiek’

Kansriek veur Spiek
Gezondheidscentrum waarin alle zorgvoorzieningen op 1 plek bij elkaar te vinden zijn: huisarts (mét apotheek), fysio etc.

Andere zaken over de dorpsvisie:

  • We hebben onlangs een enquête gepubliceerd, waarop inwoners die niet hebben deelgenomen aan de huiskamergesprekken hun ideeën over Spijk hebben kunnen delen. Zo’n 40 inwoners hebben hiervan gebruik gemaakt, waarvoor heel veel dank!

De resultaten worden uiteraard meegenomen in de dorpsvisie!

Dat betekent dat de enquête nu gesloten is!

  • Op 12 november organiseren we een bijeenkomst voor alle inwoners van Spijk, zodat we de opgehaalde resultaten kunnen delen. Binnenkort meer informatie hierover op Spijk.net

 


Kiek op Spiek: een dorpsvisie voor Spijk!

Procesbegeleider
Jolanda Dijkhuis

Dorpsagenda