Leerlingen CBS De Borgstee schenken €365- aan stichting Multimissions

In juni/juli 2018 hebben leerlingen uit groep 8 van CBS De Borgstee het project: “Jonge ondernemers”, gevolgd. Ze leerden tijdens het project hoe je een bedrijf moest opzetten en wat daar allemaal bij kwam kijken. Het project eindigde met een markt. Op de markt werden producten verkocht die de leerlingen zelf hadden gemaakt. In 2 uur tijd is toen maar liefst een nettobedrag van €365- opgehaald! Dat bedrag hebben de leerlingen aan Stichting Multimissions gedoneerd. Auke en Anja Bijlsma uit Spijk zijn nauw bij de stichting betrokken en zijn een maand geleden naar Kososvo/Albanië afgereisd om het gedoneerde geld op een goede manier te besteden.

Hier hun verhaal:

Wij zijn weer terug van Kososvo/Albanië en hebben daar een goede tijd gehad. We hebben veel schrijnende gevallen gezien en waar mogelijk hulp geboden door o.a. voedselpakketten te geven en brandhout voor de winter. Het geld dat we van school hebben gekregen is gebruikt voor een project in de stad Prizren, waar een jong echtpaar woont en een kerk in hun eigen woning is gestart. Ze dragen zorg voor 20 tot 30 kinderen en geven hun wat onderwijs, en ze laten de kinderen ontdekken wat hun talenten zijn. Graag zouden ze spullen willen aanschaffen zoals puzzels en speelgoed om hun spelenderwijs iets te leren en ze zouden graag een mini kamp willen organiseren voor de kinderen. Hier is alleen geen geld voor beschikbaar, mede doordat deze man door een galblaas operatie zijn baan is kwijtgeraakt en geen werk meer heeft en dus geen inkomen. Hun huur wordt betaald door een organisatie uit Albanië en krijgen een kleine bijdrage ergens van zodat ze nog wat eten kunnen kopen. Ondanks dit alles stellen ze hun huis open om dit werk allemaal te doen. Wij waren hier erg door geraakt en vonden dit een geschikte plek om hierin geld te investeren.
Groetjes,
Auke en Anja Bijlsma

De stichting blijft zich inzetten voor deze mensen en hebben momenteel een kerstactie. Ik maak u hier graag op attent via onderstaande link.
https://www.spijk.net/2018/11/u-een-rollade-zij-een-warme-maaltijd/

Meer informatie over de stichting: https://www.multimissions.com/go/missions/noodhulp/

Peter van Kooten
CBS De Borgstee

Dorpsagenda