U een Rollade, Zij een warme maaltijd

Afgelopen 2 jaar ben ik drie keer in Kosovo/Albanië geweest en heb daar diverse projecten bezocht van ‘’Stichting de bruginternationaal en Multimissions’’ uit Uithuizermeeden. Zij dragen nu zorg voor 300 gezinnen die ze maandelijks voorzien van voedselpakketten, medicijnen, brandhout, dit zijn de eerste levensbehoeften in dit land. In het stadje Barjam Curri hebben ze een gaarkeuken op gericht in samenwerking met ‘’Max maakt mogelijk’’ hier worden een groep ouderen die helemaal niets hebben te besteden voorzien van een warme maaltijd. In de wintermaanden willen ze dit minimaal 4 keer per week doen want anders krijgen ze bijna geen eten en overleven ze de winter niet. In de wintermaanden kan de temperatuur makkelijk tot -20 dalen of nog kouder. De ouderen hebben tussen de 45 en 60 euro aan inkomen per maand en moeten hier alles van betalen. Dit geld zijn ze al kwijt aan huur. Als je bij deze mensen in huis komt is het armoe troef, er staat bijna niets aan meubelen. Meestal staat er een houtkachel voor verwarming en waar ze op kunnen koken en een matras op de grond waar ze op zitten en slapen.
Middels deze Actie willen we geld inzamelen om het mogelijk te maken dat ze minimaal 4 warme maaltijden per week kunnen krijgen.

Dit is een actie voor de arme ouderen in Kosovo. We willen ook in de winter zorgen voor voldoende warme maaltijden voor deze mensen. Helpt u Mee. De prijs is 10.00 euro per KIP-Rollade en is voor 4-6 personen.Bestellen kan tot 10 December.

Voor aanmelden of vragen kunt u met mij contact opnemen. Auke Bijlsma 06-16147553 of abijlsma69@gmail.com. De rollades worden ongeveer een week voor kerst geleverd.

tekst&foto’s
Auke Bijlsma