Gure intocht Sinterklaas 2018

Vandaag werden Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten door de kinderen uit Spijk in Spijk verwelkomd. Na de traditionele rondgang door het dorp was het mogelijk om de door de sinterklaascommissie uitgezette speurtocht te lopen. Ook de Zwarte Pieten waren in opdracht van Sinterklaas overal in het dorp aanwezig. Zelfs bij Buist werd de kassa door een kassapiet overgenomen. Die Zwarte Pieten zijn ook van alle markten thuis! De kinderen van Koert Flikkema vertelden de Sint dat hun vader af en toe stoute sinterklaasliedjes zong. Voor straf moest Koert een van deze liedjes voorzingen. Het kwam er allemaal een beetje moeizaam uit maar toch kreeg Sint wel een beetje een idee waar dit liedje naartoe zou leiden. Sint werd hier niet vrolijk van en op de vraag of papa in de zak mee moest naar Spanje was het antwoord van Jens een volmondig ja.
De Pieten zaten er overigens op het laatst ook wel een beetje door. Tijdens het maken van de groepsfoto, net voor het vertrek, kon nog net de laatste energie worden gemobiliseerd om een enthousiaste yel ten gehore te brengen. Al met al was het weer een geslaagde dag en waren de reacties over de nieuwe opzet positief.

De sinterklaascommissie wil Pakes nog speciaal bedanken voor de heerlijke kroketten. En als we dan toch bezig zijn wil ik daaraan toevoegen dat het broodje Hollandse garnalen echt lekker was Eppie.

Van Adri van Kooten kregen we wederom een aantal schitterende foto’s toegestuurd. Naast deze prachtige foto’s hebben we ook onze eigen foto’s nog.

Foto’s Adri van Kooten


Foto’s Linda Scheltens

Foto’s ondergetekende

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda