Burgemeester leest voor op De Borgstee

In het kader van de kinderboekenweek kwam Gerard Beukema, burgemeester van Delfzijl, voorlezen op CBS De Borgstee. In groep 5/6 werd een stuk uit het boek ‘De gruwelijke generaal’ van Jozua Douglas voorgelezen. Een verhaal over de knotsgekke president van Costa Banana. Hierna mocht de burgemeester naar groep 1/2, waar hij ‘Buurman Brombeer’ van Ciara Flood voorlas. Een verhaal over een mopperende beer. Beer woont helemaal alleen op een plek waar niemand anders woont. Dat vindt hij erg fijn. Maar wat ziet hij dan gebeuren? Super spannend voorgelezen. De kinderen mochten ook nog vragen stellen aan de burgemeester. Maar in plaats van vragen vertelden ze liever dat ze veel barbies en auto’s hadden. Toen de burgemeester nog iets over zijn ambtsketen vertelde, waren ze erg geboeid en moest dit natuurlijk van dichtbij bekeken worden.

Linda Scheltens

Dorpsagenda