(S)cool on wheels op CBS De Borgstee

Afgelopen donderdag kregen de leerlingen van groep 7 en 8 bezoek van Paul Toes.

Paul, net een paar maanden terug uit Rio De Janeiro, heeft tijdens de Paralympics met het nationaal team meegedaan aan de wedstrijden van rolstoelbasketbal. Ze hebben daar een verdienstelijke zevende plaats behaald.

Paul vertelde in de klas over zijn ongeluk. Op 1 september 2004 besloot Paul samen met zijn vriend een broodje te halen bij de Mc Donalds. Ze konden de Mc Donalds al zien, toen plotseling een auto bovenop de scooter knalde……..

Vanaf dat moment is er veel veranderd in zijn leven. Paul kon niet goed meer lopen en voor de wat langere afstanden heeft hij een rolstoel nodig. De sporter is door het ongeluk aan zijn ene been gedeeltelijk verlamd geraakt.

Hij is gelukkig niet bij de pakken neer gaan zitten en besloot uiteindelijk rolstoelbasketbal te gaan spelen. Dit kon hij zo goed, dat hij uiteindelijk voor het nationaal elftal uitkwam. Afgelopen zomer heeft hij zelfs meegedaan aan de Paralympics, waar het elftal een verdienstelijke zevende plaats behaalde.

Paul, sinds enige tijd werkzaam voor het Fonds gehandicaptensport, heeft de leerlingen uit Spijk laten ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Door deelname aan (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld van mensen met een handicap en leren zij welke topprestaties zij leveren in het dagelijks leven.
Op de foto`s is goed te zien hoe de leerlingen de clinic hebben beleefd.

Peter van Kooten

Dorpsagenda