IJsmeester Kees Werkman meet de ijsdikte

Vanochtend heeft Kees Werkman, ijsmeester van ijsvereniging “De IJssport”, de ijsdikte gemeten van de ijsbaan aan de Zwarteweg. Na een nacht met matige vorst bedraagt de ijsdikte twee centimeter. Uiteraard nog lang niet genoeg om je op het ijs te begeven. Natuurlijk is het wel leuk om alvast in de winterstemming te komen, ook al zijn de weersverwachtingen niet van dien aard, dat we deze week al kunnen schaatsen.

IJsmeester Kees houdt de aangroei van het ijs nauwlettend in de gaten. Assistentie heeft hij daar beslist niet bij nodig. Gooi dus geen stenen of takken op het ijs, om te kijken of het al houdt. Van een gladde en onbeschadigde baan kunnen straks alle schaatsliefhebbers met volle teugen genieten.

 

Bestuur IJsvereniging “De IJssport”.

Dorpsagenda