Dam op; met Harry de Groot

Misschien kent u hem, onze razende reporter; warrige grijze haardos, dito 3 dagen baard en verschoten spijkerbroek. Hij loopt ietwat voorover gebogen, vaak vergezeld van hond en sigaret, is groot fan van zijn eigen zoons, fotograferen van de natuur (lees; ijsvogels), Neil Young en lezen.

Onlangs heeft hij een oude liefde opgezocht; ze was jaren in zijn gedachten maar de tijd was nog niet rijp om haar weer op te zoeken; teveel herinneringen, teveel obstakels.
Het bleef knagen; het gevoel van vrijheid en haar glanzende voorkomen kwamen in zijn dromen voorbij; slapeloze nachten gaf ze hem, tot hij besloot op zoek te gaan, te ervaren of ze hem nog steeds datzelfde gevoel kon geven. Wekenlang struinde hij de digitale wereld af, in de hoop aanwijzingen te vinden dat ze er nog was, dat ze bereid was het weer te proberen, samen.

En toen was ze zomaar daar; eenzaam stond ze te wachten tot hij haar kwam halen; ze was nog net zo mooi als in zijn herinneringen, zij het niet mooier. De tand des tijds had haar nog niet aangeraakt, en terwijl hij de ogen sloot, was hij weer die jongen van vroeger die haar meenam door onze mooie provincie. Onbezorgd stuurde hij haar zijn wereld door, op weg naar de toekomst.

Hieronder een aflevering van Dam Op, met onze razende reporter en zijn oude liefde. (video en commentaar: Jan Thielpape)

 

 

Dorpsagenda