Sinterklaasfeest op CBS de Burcht

Ook dit jaar bracht Sinterklaas weer een bezoek aan CBS de Burcht. Het was nog even spannend of ze wel zouden komen! Ze waren een beetje te laat. Gelukkig kwam daar om 08.20 uur de rijdende winkel van de familie Walhof het schoolplein oprijden. Sinterklaas legde uit dat de boodschappenpiet strooigoed moest kopen bij de Coop, maar die bleek achteraf dicht te zijn. Boodschappenpiet kwam maar niet terug, dus was Sinterklaas met andere Pieten op zoek gegaan naar strooigoed. Gelukkig kwamen ze de rijdende winkel tegen! Het vermoeden bestond dat boodschappenpiet ook in de rijdende winkel was, maar de leerlingen konden hem niet vinden. Wat bleek: hij was in slaap gevallen in een ruimte achter de rijdende winkel. Gelukkig hebben de leerlingen boodschappenpiet gevonden en kon het feest echt beginnen. In de klassen werden verschillende activiteiten uitgevoerd, zoals: spellencircuit, pepernotenspel en pepernoten bakken. Op de foto`s is te zien dat we een geweldige dag hebben gehad.
Meer foto`s van het Sinterklaasfeest staan in het fotoalbum op: www.cbsdeburchtspijk.nl

Peter van Kooten

Dorpsagenda