Kunst en monumenten gemeenten Appingedam, Delfzijl en Eemsmond online

Wethouders Annalies Usmany (Appingedam), Jan Wolthof (Delfzijl) en Harrie Sienot (Eemsmond) lanceren woensdag 29 januari de website www.staatineemsdelta.nl.
Op deze site kunnen bezoekers aan de drie gemeenten bekijken welke kunstwerken en monumenten er zijn en kunnen zij zelf auto-, fiets- en wandelroutes samenstellen. De lancering vindt plaats om 15.00 uur in ’t Schathoes van de Menkemaborg, Menkemaweg 4 in Uithuizen.

Tweeledig
Het doel van www.staatineemsdelta.nl is tweeledig. Naast een recreatief doel voor bezoekers en inwoners, vormt de website voor de gemeenten ook een database met al hun kunstwerken in de openbare ruimte en monumenten. Staat in Eemsdelta is het zusje van de website Staat in Groningen die door de gemeente Groningen, het CBK Groningen en Platform Gras is opgericht.

Ontwikkeling
De afgelopen jaren is hard gewerkt om de kunstwerken te fotograferen en de website te vullen. Het is de verwachting dat de website continu in ontwikkeling is en dat de gemeenten in de toekomst ook beeldbepalende panden en waardevolle landschappelijke locaties erin opnemen.

Dorpsagenda