De eerste serieuze test

Poolster wist zich vorig seizoen te handhaven in de derde klasse. Hier was op het eind van het seizoen ook alles mee gezegd. Na een prima eerste helft van dit seizoen in de derde klasse ging het langzamerhand bergafwaarts. Over 14 dagen begint de nieuwe competitie. De algemene indruk is dat het een loodzwaar maar ook heel mooi jaar gaat worden. De ploegen die vanuit de vierde klasse zijn binnengekomen zijn beresterk. Denk alleen maar aan Appingedam, de Fivel en de de Pelikanen. Prachtige derby’s.

Poolster heeft nog twee weken om zich voor te bereiden. Vandaag gaan we op weg naar het sterke Marum. Afgelopen seizoen verloren we beide wedstrijden,  Marum promoveerde dan ook naar de tweede klasse.

Onze selectie is gelukkig intact gebleven en alleen maar sterker geworden. Vier A spelers van vorig jaar zijn de selectie komen versterken. Het gaat vandaag niet om de winst, we moeten in vorm komen. Dinsdag speelt Poolster thuis tegen Veendam 1894 en volgende week zaterdag gaat de reis naar Oostwold. VVS is dan de tegenstander. Iedereen kan zich de thriller van twee seizoenen geleden nog wel herinneren , waar Johan Dijkman de winnende inschoot.

7 September hebben we dan het eerste competitieduel . Uit bij Lycurgus. Hier hebben we nog iets goed te maken.

Spijk.net wenst u in ieder geval weer veel kijk- en leesplezier dit seizoen. Het zal een aantal keren gebeuren dat het verslag wat later geplaatst wordt. Zo ook vandaag. Ik neem dit seizoen plaats op de bank bij het eerste elftal en zal moeten afwachten hoe dit is te combineren met het maken van foto’s en het schrijven van een verslagje. Mocht iemand zich geroepen voelen hier een rol in te gaan betekenen hoor ik het graag.

 

De wedstrijd begon zoals we hadden verwacht. De nieuwbakken 2e klasser begon vol goede moed en drong de Spijksters terug op eigen helft. Poolster liet zich terug zakken om middels snelle counters toe te slaan. DvD, Dennis Smit, Niels Swart en Erik Rentema waren er niet bij. Julian Bos begon op de positie van DvD. Johan Dijkman, Ferdinand Oosterhuis en Gert Vos begonnen op de bank. We wisten de eerste twintig minuten goed door te komen en langzamerhand kropen de Spijksters wat meer naar voren. Dit resulteerde ook in een beste kans. Bakker wist de bal op de lat te deponeren.  Op het middenveld kregen we wat meer grond onder de voeten. Ook Marum kreeg de nodige kansen maar wist alsnog het net niet te vinden.

Dan is het toch Poolster die op voorsprong komt. Uit een lange bal van Jeroen weet Bakker de keeper te verschalken. Na een half uur spelen staan we op een kleine voorsprong. We spelen een stuk beter dan in de vorige wedstrijden, al is er nog te weinig diepgang. Dan een ongelukkige bal van Jeroen. Marum pikt op en weet de 1-1 te maken vlak voor rust.

Na de rust houden we het nog een kwartier goed vol. Een corner wordt door Ronny in het eigen doel gewerkt. De bal zwabberde en was niet te controleren. Vlak daarna brengt een onhoudbaar schot de Spijksters op de knieën. De wisselspelers worden ingebracht. Het is dan lastig om de discipline in de organisatie  vast te houden. Er vallen gaten en Marum weet te profiteren. 5-1 is uiteindelijk de einduitslag.

Dinsdag tegen Veendam moeten we proberen de ingeslagen weg vast te houden, jammer genoeg zijn er dan weer een aantal spelers afwezig.

 

 

 

Dorpsagenda