Poolster laat voorsprong glippen

Vanmiddag de derde wedstrijd na de winterstop. In vergelijking met de eerste ronde hadden we al 4 punten laten liggen. Als we vanmiddag geen punt pakken  worden dat er 7. Het vervelende hieraan is dat al deze ploegen onder ons staan. We moeten er voor waken dat we de opgebouwde buffer niet verspelen. Een vergelijking met de FC is hier wel op z’n plaats. Een plek in de middenmoot, maar welke kant gaat het op?

Vorige week nog een geweldige mooie voetbalmiddag. Dat was nu wel anders. Met de wedstrijd tegen Noordwolde nog in het geheugen, kou en regen, en een hond met 40,5 koorts zaten we vanmiddag dus thuis.

VVK was de tegenstander van vandaag. Dit betekent kunstgras, altijd maar weer afwachten. De Spijksters stonden bijna met dezelfde elf in het veld, alleen Joep speelde nu in plaats van de A-speler Marco Dijkstra.

Ik heb mijn mobiel naast me liggen. De wedstrijd was nog maar net begonnen toen die afging. Gezienus : wereldgoal DvD na 5 seconden.  Amper een paar minuten later rinkelt het apparaat weer : geweldige aanval, Richard speelt de bal naar Johan, deze schuift het leer naar Bakker. Laatstgenoemde tikt de 0-2 binnen. Als de telefoon weer gaat reken je al op de derde treffer van de Spijksters. Het was anders, door een foutje van Vincent kwamen de stadjers dichterbij , 1-2.  Dan al snel het tweede doelpunt van DvD , 1-3. VVK doet dan ook weer een duit in het zakje, alleen aan de verkeerde kant. Na een corner van Erik wordt de bal door een Groninger in het eigen doel gewerkt. Zo staat het na twintig minuten al  1-4. Ik schenk eerst een kop koffie in.

Het blijft dan even stil, maar na een half uur spelen doet VVK weer iets terug, 2-4. Poolster had vlak daarvoor de voorsprong verder kunnen uitbouwen maar miste twee kansen. Het blijft dus best spannend, vooral omdat er vaak en snel gescoord wordt. Voor de rust verandert er niets meer in de stand. Gelukkig niet! VVK had een strafschop kunnen krijgen en voor een behoorlijk leeg doel werd gemist. Het is zaak dat we na de rust bij de les blijven. Dennis Smit, hopelijk volgende week weer van de partij,  sms’t  ook dat hij er nog niet helemaal gerust op is.

Via radio Havenstad FM hoor ik dat ook Eems Boys op een voorsprong staat. Poolster begint niet goed. Wel een kans voor Richard Hofstee maar VVK weet uit de tegenaanval te scoren,  3-4.

Gezienus belt me met de boodschap dat het moeilijk gaat worden. Er is een poosje radiostilte. Tijdens het nieuws van radio Havenstad FM scoort DvD z’n derde. Waarschijnlijk de bevrijdende treffer. VVK kreeg kans op kans deze tweede helft, gelukkig zijn het de Spijksters die scoren, 3-5.  Er zijn nog ongeveer tien minuten te spelen op deze gure zaterdagmiddag, hopelijk houden we het vol. Ik houd m’n hart vast want op de radio wordt gezegd dat er weer wat gebeurde op het kunstgras in Groningen. Gelukkig geen tegentreffer, alleen een overtreding van Erik. Vrije trap randje zestien,   Poolster kan uitverdedigen, Volgens de radio is er dan nog zes minuten te spelen.

VVK maakt de 4-5. Volgens Gezienus nog tien minuten. Een angstig slot, billenknijpen.

Dan gebeurt het ook nog, via het hoofd van Jeroen belandt de bal in de goal, 5-5. En het is nog niet afgelopen. Een voorsprong van 1-4 wordt uit handen gegeven. We nemen een puntje mee naar Spijk. De ploegen komen dichterbij elkaar. Het wordt nog spannend.

( de foto’s zijn van vorige ontmoetingen tussen beide ploegen )