Golden Slaif 2013

In het westen van Nederland gaat het licht uit en wordt het heel erg koud als deze nationalistische Groninger zijn zin krijgt.

Zoals een aantal mensen in Spijk wel weten werk ik in het westen van Nederland. Op momenten dat mijn Gronings nationalisme weer eens opspeelt wordt ik daar regelmatig voor gek versleten. Vooral als ik mijn visie rond gas- en elektriciteitsdistributie, n.a.v. de recente aardschokken, met mijn collega’s deel. Zijn we hier in Groningen met zijn allen nu te lief en te naïef? Wordt het niet eens tijd om uit een ander vaatje te gaan tappen?

Wat mij betreft mag er aan de grens een afsluiter op de gasleiding van de NAM worden geplaatst. Dat geldt uiteraard ook voor alle in de Eemshaven opgewekte elektriciteit. Ik word dan in een adem genoemd met de Baskische afscheidingsbeweging ETA. Nu wil ik niet zover gaan dat we net als de ETA een gewapende strijd aangaan maar de ontstane situatie nodigt wel uit om een protest te laten horen. Een protest richting onze bewindslieden en het NAM-bestuur. Het fantastische preventiefonds en schitterende onderzoeken naar de mogelijke negatieve effecten in de toekomst klinken wat mij betreft, als je niet oppast, als kikkers die zich in lauw water laten koken!

Welk protest dan wel? Een aantal collega’s van mij kennen inmiddels de betekenis van woorden als sjomp, hampel of slaif. Ik weet wel een aantal lieden die genomineerd kunnen worden voor de aanmoedigingsprijs “Golden Slaif 2013”. Misschien moet deze trofee eerst maar eens worden uitgereikt alvorens we hier de barricades opgaan en de grens gaan bewaken.

Rechts op de site ziet u een nieuwe poll met een aantal genomineerden waarop u kunt stemmen (maximaal 3). Wilt u iemand toevoegen aan de lijst dan kunt u het ons via ons contactformulier laten weten.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda