FEESTWEEK 2013

Elders op deze site vindt u het programma van de feestweek van dit jaar. Hierbij wil ik de feestweekcommissie hiermee feliciteren.

Toch neem ik de vrijheid een kritische kanttekening te plaatsen bij het programma. Tot mijn grote verrassing keert de Elfstedentocht terug. Zonder twijfel het duurste onderdeel van de feestweek. Er moeten immers grote opblaasbare hindernissen gehuurd worden. De Elfstedentocht kaapt sponsorgeld weg voor andere activiteiten in het dorp.
In gedachten ga ik nog eens terug naar vorig jaar. Het deelnemersveld bestond voornamelijk uit sportploegen uit alle windstreken van de provincie. Niet de Spijksters, maar sportverenigingen die een band hebben met een bestuurslid van Dorpsbelangen, vormden het merendeel van de deelnemers. Niet voor niets was de winnaar een voetbalclub uit Hoogezand.
Het fanatisme van deze sporters leidde tot een aantal vervelende ongelukken.
Je kan je afvragen of nu juist de kostbaarste activiteit ten goede moet komen aan niet Spijksters.
Overigens, een leuke feestweek gewenst.

24 gedachten over “FEESTWEEK 2013

 • 17 februari 2013 om 11:37
  Permalink

  Ben met de reactie van Piet Jan helemaal eens.De elfstedentocht was een mooi evenement met een aantal helaas vervelende ongelukken.Ik vraag mij af of een dergelijk evenement ieder jaar wel voor een dorp als Spijk breed gedragen wordt. Het is geen kritiek maar meer vanuit mijn eigen gevoel dat het moeilijk gaat worden voldoende deelnemers te vinden uit Spijk.
  Als teamleider van de oudste groep ( 60 +) vond ik het risico element te groot.
  Overigens compliment voor de organisatie vorig jaar maar ik had het budget liever zien besteed aan een muziekconcert in het t Loug.

 • 17 februari 2013 om 12:17
  Permalink

  Ik sluit me helemaal bij het bovenstaande aan!

 • 17 februari 2013 om 12:20
  Permalink

  Piet-Jan heeft hier inderdaad wel een punt.
  Alleen vergeten we de jeugd niet in dit verhaal? De elfstedentocht was er voor de kinderen in een iets aangepaste versie dan hetgeen we ‘s avonds hebben gezien.
  Wat hebben we ‘s middags genoten van al die kinderen die hun uiterste best deden om maar zoveel mogelijk rondjes te rennen.
  Ook zij verdienen ergens een plaatsje in de Feestweek van Spijk evenals de wat jongere tieners.

 • 17 februari 2013 om 13:00
  Permalink

  Reactie op Piet Jan Schaik:

  Wat een waardeloze reactie Piet Jan. Dit is nu een van de redenen waarom ik destijds uit DB Spijk ben gestapt. dat eeuwige gezever over wat goed is en wat fout. Volgens mij – ik stond er bij en keek er naar, deed zelfs mee – hadden de incidenten niks te maken met fanatisme van de sporters. in het parcours zaten nog een aantal verbeterpuntjes. Er is ongetwijfeld een evaluatie geweest en deze zullen vast aan de orde zijn geweest. DB Spijk luister naar de kritieken maar maak je eigen keuzes. Wat je organiseert het is toch nooit goed!!!!!!

  • 18 februari 2013 om 12:54
   Permalink

   “Dit is nu een van de redenen waarom ik destijds uit DB Spijk ben gestapt. dat eeuwige gezever over wat goed is en wat fout.”

   Het staat als een paal boven water dat het onmogelijk is om iedereen een plezier te doen. Desalniettemin is dit een vreemde reactie. Ten eerste omdat, mijns inziens, kritiek gratis advies is, en ten tweede omdat als je vrijwillig in zoiets stapt als een Feestcommissie of Dorpsbelangen, je dat doet omdat je een bijdrage wilt leveren aan de gemeenschap. Hartstikke prima-de-luxe! Maar dan moet je niet zeuren als er mensen zijn die op- en/of aanmerkingen hebben, want dat wekt de schijn dat je met een eigen agenda, of ter meerdere eer en glorie van jezelf bezig bent… Toch??

 • 17 februari 2013 om 13:48
  Permalink

  Kritiek mag en zelfs opbouwende kritiek graag, daar doen wij/ik onze voordeel weer mee ,, maar vertel geen dingen die niet op waarheid berusten ,,,
  Juist door de ELFSTEDENTOCHT toe te voegen aan de feestweek , hebben wij extra sponsoren weten te binden aan de feestweek .
  HOPEN OOK EEN WEER NET ZO,N GROOT SUCCES ALS VORIG JAAR,, MET SPIEKSTERS EN OOK MENSEN VAN BUITEN SPIJK , ZIJN OOK NU WEER VAN HARTE WELKOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  FIJNE FEESTWEEK GEWENST

  • 18 februari 2013 om 11:40
   Permalink

   ..”hebben wij extra sponsoren weten te binden aan de feestweek …”

   Wat mij fascineert, is dat het klaarblijkelijk niet mogelijk is om een feest te realiseren zonder sponsoren… Ik dacht dat we de tijd van “altijd maar meer” en “bomen tot in de hemel” achter ons hadden gelaten, maar niets blijkt minder waar.

 • 17 februari 2013 om 14:05
  Permalink

  Vol ledig met je eens Henk. De beste stuurlui staan aan de wal.

 • 17 februari 2013 om 21:08
  Permalink

  Ben het helemaal met Henk eens, wat je ook doet je doet het toch nooit goed.
  We mogen blij zijn met dit soort evenementen, want het was een hele gezellige feestweek vorig jaar.Persoonlijk heb ik weinig gemerkt van het feit dat het niet goed was, sterker nog iedereen was laaiend enthousiast.
  Ik wens het bestuur van deze feestweek dan ook veel succes en van mij alle credits. Voor Piet-jan rest mij nog de vraag, of het goed is je eigen ideeen op deze manier met iedereen te delen, en wat je daarmee beoogt.

 • 17 februari 2013 om 22:01
  Permalink

  Ik heb voor de feestweek alweer een week vrij genomen.
  Verheug me nu al op de Feestweek-vrijdag.
  Het familie-spel ‘ Spijk erger je niet ‘……………

  Fijne feestweek allemaal.

 • 18 februari 2013 om 09:29
  Permalink

  Beste mensen, eens per jaar kunt u aanschuiven bij de jaarvergadering van Dorpsbelangen om daar uw voors en tegens te ventileren. Daar kunt u (intern) een gezonde discussie aangaan en daarmee voor uw dorp uiteindelijk tot de beste oplossingen en besluiten komen.

 • 18 februari 2013 om 09:58
  Permalink

  De afgelopen jaren heb ik acht positieve video’s gemaakt en geplaatst over de feestweek ik Spijk. Ook heb ik enthousiaste columns over de feestweek geschreven. Kortom ik draag de feestweek een zeer warm hart toe.
  Daarnaast ben ik contributiebetalend lid van de Stichting Dorpsbelangen Spijk en mag dus ook een mening hebben. Het is dan ook een beetje flauw als een kritische column over één onderdeel van de feestweek bestempeld wordt als gezever en er opmerkingen geplaatst worden als “de beste stuurlui staan aan wal”.
  De reactie van Klaas-Jan Moesker, die niet weet hoeveel hoofdletters hij moet gebruiken om uiting te geven aan zijn boosheid, leert mij dat ik de vinger precies op de zere plek heb gelegd.

  • 18 februari 2013 om 18:17
   Permalink

   Reactie (2) op Piet-Jan:

   Met een dergelijk column maak je in mijn ogen meer kapot dan wat je met acht overigens prachtige films goed kan maken.

   Volgens mij moet je een persoonlijke vete jegens een van de bestuursleden (dat maak ik ook uit je column op) niet over de rug van een vrijwilligersorganisatie voeren.

   • 18 februari 2013 om 19:18
    Permalink

    Ik ben niet op de hoogte van welke “persoonlijke vete” dan ook, maar ben wel van mening dat het zijn of onderdeel zijn van een vrijwilligersorganisatie niet automatisch inhoudt dat een ieder zich maar van alles kritiekloos moet laten welgevallen… Ik kan me helemaal vinden in Alida’s woorden die hier onder schrijft dat er wel een beetje gerelativeerd mag worden…. Er gebeuren wel ergere dingen in de wereld…

 • 18 februari 2013 om 12:40
  Permalink

  waar is reactie 11 gebleven . of is de waarheid te hard
  ben

  • 18 februari 2013 om 13:06
   Permalink

   Helaas in alle drukte verloren gegaan, graag even opnieuw insturen. Sorry.

  • 18 februari 2013 om 14:17
   Permalink

   He Ben … de waarheid is niet te hard zoals piet-jan al aangaf. Ter verduidelijking spijk.net is onafhankelijk en niet van dorpsbelangen. Dit is zeker in sommige delen van deze mooie stad (Onne 🙂 ) niet altijd even duidelijk geweest.

 • 18 februari 2013 om 13:10
  Permalink

  Ja Spijk is een mooie stad, maar net iets te ver weg… 😀

  • 18 februari 2013 om 19:22
   Permalink

   Waar is die Doctorandus P. gebleven??? Overigens sluit dit lied wel aardig aan bij al het bovenstaande….

 • 18 februari 2013 om 13:28
  Permalink

  Piet-Jan ik gaf de reactie dat je maar beter geen commetaar kunt geven, voordat je het weet is het mogelijk dat je te horen krijgt OPROTTE IMPORT dat is mij ook overkomen, en is bij dorpsbelangen bekent.Doe vooral wat je leuk vind en geniet van de natuur en laat de rest rusten.

  Ben

  • 18 februari 2013 om 14:26
   Permalink

   ach Ben, zonder import was de locale bevolking allang gesneuveld aan oligofrenie… En dit soort verschijnselen zijn overal hetzelfde… Helaas…

 • 18 februari 2013 om 18:21
  Permalink

  Kom net terug van mijn werk, het ziekenhuis, zoals velen van jullie inmiddels weten. Als ik de verhalen zoals ik ze in het ziekenhuis tegenkom, eens neerleg voor jullie, en jullie dan eens je eigen reacties laat lezen… Werkelijk niet te geloven, waar gaat het over!!!
  Voor zowel het verhaal van de Piet- als dat van de Klaas-Jan is wel iets te zeggen. Probeer allen eens in de schoenen van de ander te gaan staan, en de boel te relativeren!

 • 18 februari 2013 om 21:08
  Permalink

  Beste mensen,
  Het is een levendige discussie geweest, maar ik denk dat inmiddels alles wel is gezegd. Er wordt gesuggereerd dat er sprake is van een persoonlijke vete. Maak u vooral niet ongerust, dit is niet het geval.
  Dit gezegd hebbende, sluit spijk.net de discussie.

 • 18 februari 2013 om 21:37
  Permalink

  Beste mensen,
  Het is een levendige discussie, maar alles is inmiddels wel over het onderwerp gezegd.
  Er is gesuggereerd, dat er sprake zou zijn van een persoonlijke vete. Maak u vooral niet ongerust, dit is niet het geval.
  Dit gezegd hebbende, sluit spijk.net de discussie.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda