Poolster niet bij de les

Poolster speelde vandaag weer een thuiswedstrijd. Tegenstander van vandaag was LEO. Deze ploeg staat een handvol punten onder ons maar is de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Goede herinneringen heb ik niet aan deze ploeg, dus toog ik ook enigszins gespannen richting sportpark Oldencate.

Eerst was er nog de officiële opening van de dug-outs op het tweede veld. De opening werd verricht door het jongste en het oudste spelend lid van onze club. Voor een verslag verwijs ik naar de site van de vv Poolster.

We begonnen zeer sterk, na amper een minuut scoorde Vincent de 1-0.  In eerste instantie redde de keeper op een inzet van DvD  maar uit de corner wisten we op voorsprong te komen.

Een goed begin. In het eerste kwartier hadden we kansen op meer . Ronny kreeg een mogelijkheid na een goede actie van Johan maar schoot te wild in. Ook DvD had de kans de voorsprong te vergroten.

Poolster benut de kansen niet en geeft LEO de mogelijkheid om weer in de wedstrijd te komen. Identiek aan vorige week, alleen gebeurt het nu al na twintig minuten. Vorige week was het een half uur en was de marge twee.

De rest van de eerste helft heb ik niet gezien. Op het tweede veld moest Rene Bos per brancard afgevoerd worden. Een ontwrichte schouder en een kniekwetsuur. In de bestuurskamer werd hij door Erik, onze verzorger, opgelapt en was het wachten op de ambulance. Vanaf deze kant veel sterkte toegewenst, laten we hopen dat het meevalt.

( de foto’s zijn er vandaag dus bij ingeschoten)

In de tweede helft was LEO absoluut de bovenliggende partij. Ons middenveld was niet thuis. Johan was in de eerste helft al naar de kant gehaald vanwege een heupblessure. Joep was zijn vervanger. We verloren hier vrij snel de bal en ook verdedigend liepen we twee meter achter de tegenstander aan. Er zat geen vuur in. De gelijkmaker kon niet uitblijven.

En zo gebeurde het ook. Het was niet eens een echte kans voor LEO, verschillende mensen zaten er naast bij een hoge bal. De tegenstander kwam simpel op 1-1. Aan de houding en inzet kon je eigenlijk al zien wie er zou winnen vanmiddag.

Als LEO de 1-2 maakt is het eigenlijk klaar. Erik en Menno werden naar de kant gehaald. Tom en Marco nemen de plaatsen in . Ze vallen goed in maar we kunnen niet echt een vuist meer maken. Natuurlijk zijn er situaties. Nu schiet Jeroen een bal tegen een hand. Vorige week kregen we voor hetzelfde vergrijp een strafschop tegen. Nu wuift de arbiter het weg. Al met al hadden we geen recht op de overwinning al was een punt wel welkom geweest. Een terechte nederlaag. Poolster voetbalde niet goed, de drive was ver te zoeken. We beginnen goed maar zakken al snel weg. Hier moeten we geen gewoonte van maken.