Poolster stap dichter bij 3e klasse

De eerste slag is een daalder waard. Zo was het ook vandaag. Poolster nam een nipte overwinning mee terug naar Spijk. Wellicht onverwacht en niet verdiend, maar toch, alleen de doelpunten tellen. Zo ook vandaag . Ronny en DvD knalden er ieder 1 in. Genoeg voor de overwinning.

Vandaag was het dan zover. De nacompetitie zou beginnen. Donderdag tijdens het SES toernooi in Delfzijl werd er al druk over gespeculeerd. Poolster zou eerst meedoen maar wegens deze wedstrijd werd er afgezegd. Zeer verstandig. Net als vier jaar geleden werden twee bussen gevuld en toog een grote schare richting Emmen. Hier werden de 100 Spijksters op een geweldige wijze ontvangen. SC Angelslo beschikt over een geweldige accommodatie. Ik keek m’n ogen uit. De spelers betraden het veld via een haag van geel zwarte ballonnen. Een geweldige opkomst. Vuurwerk werd afgestoken. Het moet de spelers absoluut iets gedaan hebben.

De eerste twintig minuten is de wedstrijd behoorlijk in evenwicht. Poolster doet goed mee en waar velen bang voor waren, een overrompeling van Angelslo blijft uit. Dan , amper twintig minuten gespeeld geeft Erik een pass, waar Xavi en Iniesta van dromen, Ronny schiet knoeterhard in. We staan op een 0-1 voorsprong. Een geweldige opsteker.

Meer en meer trekt Angelslo het spel naar zich toe. Het is een goede ploeg en de spelers weten elkaar gemakkelijk te vinden. Onze middenvelders lopen zich het leplazerus.

Angelslo weet dan ook de 1-1 binnen te schieten. Poolster weet zich in de laatste fase van de eerste helft iets te herpakken , maar weet niet echt gevaarlijk meer te worden. Met een gelijke stand gaan we de rust in.

In de tweede helft was het eigenlijk alleen maar Angelslo die het spel maakte. Poolster speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Toch weten we door geconcentreerd te voetballen het hoofd boven water te houden. Aanval na aanval weet de zeer goed spelende verdediging te pareren. Angelslo wordt er ook iets wanhopig van , men komt er gewoonweg niet doorheen. Poolster komt eigenlijk niet aan aanvallen toe, men laat zich teveel terugdringen.

De lange bal

Dan is die er weer, de lange bal. Jeroen weet over een meter of vijftig DvD te vinden, al jaren een wapen. DvD weet a la Onstwedde met een boogbal de keeper te verschalken. We staan op een 1-2 voorsprong. Een geweldige goal. De bank van Angelslo kijkt vertwijfeld. Hoe kan dit? De spelers van Angelslo kijken elkaar vol ongeloof aan. In de aanval hier voorafgaand hadden ze namelijk een schot via de lat het doel weer uit zien stuiteren. Ook werd de bal nog twee keer van de lijn gehaald door Jeroen en Joep.

We staan voor maar het is nog lang niet gespeeld. Angelslo komt volgende week met geslepen messen richting Oldencate. Poolster zal zeker beter moeten spelen dan vandaag.

De aanval is de beste verdediging. Natuurlijk niet in het mes lopen  maar zelfverzekerd voetballen. Geloven in je eigen kunnen. We moeten ze absoluut uit onze zestien houden. Jeroen is geschorst, een beste aderlating. Hij weet de rust in de verdediging te brengen. De John Terry van Poolster.( geschorst vanavond in de finale ) Geschorst zijn in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is erg zuur. Hij zal volgende week absoluut in de buurt van Menno en Joep staan. Gelukkig is Dennis Smit dan weer van de partij. Hij was er vanwege familieomstandigheden vandaag niet bij.

Volgende week op sportpark Oldencate de ontknoping. Oude tijden herleven!