Themamiddag OV chipkaart (9/2)

Gezien het aantal aanwezigen voor deze extra Themamiddag zijn er, (met in ons achterhoofd alle problemen met de OV chipkaart die in de kranten worden gepubliceerd), hier in Spijk blijkbaar geen moeilijkheden met de OV chipkaart.Maar voor diegene die er wel waren was het goed om tekst en uitleg te krijgen.

Deze middag was georganiseerd in samenwerking met de WMO van de Gemeente Delfzijl. Mevr. Monique Veldt, beleidsmedewerker bij de WMO, gaf eerst een uitleg wat er door de WMO wordt gedaan en waarvoor we bij hen terechtkunnen. Toen kreeg een medewerker van het OV bureau voor Groningen en Drenthe die in Assen kantoor houdt het woord zij gaf uitleg via een PowerPoint presentatie. Ook was er een apparaat aanwezig waar je je OV chipkaart kunt opladen en je producten kunt ophalen die je hebt aangegeven bij de aanvraag van de Chipkaart. Dit is een model van de oplaadpunten bij de Stations en bij sommige Supermarkten ( o.a. in Appingedam maar ook vanaf 1 januari j.l. in Delfzijl).
Gelukkig waren er een paar aanwezigen die de kaart en hun pinpas bij zich hadden, die zodoende gebruik konden maken van de mobile oplaadapparaat. Dit bespaart hen een reis naar Appingedam of Delfzijl.
Er werd o.a. verteld dat er 2 kaarten zijn. Een persoonlijke kaart met een pasfoto en een anonieme kaart waar iedereen op kan reizen, maar nooit 2 personen tegelijk.
Bij de kaart voor de bus en de Ariva treinen moet er minimaal 4 euro op staan maar bij de NS 20 euro.
Met veel informatie gingen de aanwezigen om 4 uur weer huiswaarts.
Er waren ook 2 ambassadeurs aanwezig. Deze zitten de eerste dinsdag van de maand in het SWD gebouw aan de Buitensingel. Ze zijn ook bereid om zelfs eens met u te reizen om zodoende u het werken met de OV chipkaart eigen te maken.

Pie Pijper

Dorpsagenda