Amazones

Vrijdag (23/1) was het dan eindelijk zover; na een goede theoretische onderbouwing van twee lessen, hebben twee dames, woonachtig in dit pittoreske Spijk, hun droom waargemaakt. Ze hebben kennis gemaakt met het meest edele dier op hoeven; het paard! (of pony, afhankelijk van de schofthoogte natuurlijk!) Ietwat giechelig en toch ook gespannen trof ik de dames aan in de manege van Stal Bakker te Zijldijk; de caps werden nog even met elkaar vergeleken en goed bevonden, waarna ze als hoofddeksel konden dienen. Want vergeet niet, de cap is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de outfit van een amazone; zo niet het schoeisel, waarop ik niet verder zal ingaan… Dame 1 zat al voor ik de foto kon schieten in haar zadel; als een heuse koningin op haar troon met een vergenoegde glimlach om haar lippen! Dame 2 had iets meer tijd nodig, maar zat ook al ras in haar element in het zadel. Toen de dames nog wat instructies kregen omtrent de houding en vooral de “stop”houding (adem in, adem uit) werden er al als volleerd rondjes door de bak gereden, en viel de spanning weg en ontspanden de schoudertjes. Applaus dames, ik doe het jullie niet na! En geniet van jullie foto op de site, want… beloofd is beloofd!

A.R.

Dorpsagenda