Open brief aan de Stichting Dorpsbelangen Spijk


Ik bemerk dat in onze kleine dorpssamenleving, inwoners vaak zaken signaleren en die onderling uitwisselen. Er daadwerkelijk actie op ondernemen gebeurt nauwelijks. Deze open brief behandelt zo’n onderwerp dat breed ter sprake komt onder de bewoners.

U als Stichting Dorpsbelangen bent nauw betrokken bij het welzijn van de bewoners van ons dorp. Goede huisvesting is daarvan een wezenlijk onderdeel.

In de grondwet is het recht op behoorlijke huisvesting voor iedereen vastgelegd. Door dit grondrecht aan iedereen onvoorwaardelijk toe te kennen, kan een wringende situatie ontstaan. Als gevolg van het overheids- en woningcorporatiebeleid, zijn hier een aantal gezinnen gehuisvest, die moeite hebben zich aan te passen aan de algemeen geaccepteerde omgangsvormen in de samenleving. Hierdoor dreigt het recht op behoorlijke huisvesting van de omwonenden ernstig in gevaar te komen. Dat deze situatie zelfs leidt tot het vertrek van oorspronkelijke bewoners, is uiterst verontrustend.

Het lijkt mij evident, dat de onderhavige problematiek, prioriteit moet krijgen in uw overleg met gemeente en woningcorporaties.

5 gedachten over “Open brief aan de Stichting Dorpsbelangen Spijk

  • 22 juni 2014 om 21:16
    Permalink

    Dag,

    naar aanleiding van het bovenstaande, het volgende:
    ik heb geen idee over wie dit schrijven gaat; een en ander is best wel vaag, maar het roept bij mij de vraag op of de desbetreffende personen aangesproken zijn op hun gedrag. Het is mijn ervaring dat het “mensen aanspreken op hun gedrag” niet de sterkste kant van onze samenleving is.

    Als je wilt dat mensen zich houden aan “algemeen geaccepteerde omgangsvormen”, moet je ook zo stoer zijn je mond open te doen als de situatie daarom vraagt, om desgevraagd uitleg te geven wat die normen dan zijn…

    • 22 juni 2014 om 22:22
      Permalink

      Moi

      Als instellingen en gemeentes hun huiswerk optijd en SERIEUS deden was dit probleem er ook niet geweest, maar zoals zo vaak in Nederland is hier voor maar 1 spreek woord;

      Als het kalf verdronken is dempt men de put

      Wij wensen de des betreffende personen heel veel sterkte

      • 23 juni 2014 om 09:08
        Permalink

        Ook moi,

        vind u niet dat als uw buren of andere omwonenden overlast veroorzaken, je deze personen gewoon aanspreekt op hun gedrag??? Als dat niet helpt kunt u altijd nog bij overheden klagen…

  • 24 juni 2014 om 16:26
    Permalink

    ik vind het gewoon ordinair roddelen. Daar moet je gewoon overheen kijken en luisteren. Wie weet wat ze zeggen als je uit het gezichtsveld bent, mensen laat ieder in zijn of haar waarden en zorg dat je zelf geen overlast veroorzaakt dan word het vast beter.
    Ben Gloudemans

    • 24 juni 2014 om 16:55
      Permalink

      Kijk we zijn het helemaal eens! Uitstekend uitgangspunt, Ben!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda