Priegelnieuws maandag 29 augustus 2011

Na een jaar van voorbereiding was het dan zover Priegeldörp 2011 ging weer van start. We vieren dit jaar ons 10 jarig jubileum, dus groot feest. Voor sommige kinderen die voor het eerst meedoen toch wel erg spannend en voor groep 8 kinderen is het helaas de laatste keer maar ze gaan er helemaal voor.

De opening werd verricht door onze burgemeester E. Groot bijgestaan door Oafke. Deze was druk een wonderlamp aan het poetsen voor mooi en droog  weer. Helaas is het de 1e dag niet zo gelukt maar wie weet wat de week verder nog brengt. Ook heeft de burgemeester het bord onthuld van Priegeldörp. Daarna werden de ballonnen opgelaten. We hadden ook een jarige in ons midden, Marco Groenveld. Natuurlijk hebben we voor hem gezongen en kreeg hij een mooi cadeau. Daarna werden de groepjes ingedeeld met namen die bij ons thema, sprookjes 1001nacht passen o.a Ali Baba, Vliegend tapijt en Slangenbezweerders. Er doen dit jaar  125 kinderen aan mee. En toen was het toch echt tijd om de hutten te bouwen. Er zijn prachtige hutten gebouwd. Morgen gaan we weer verder met de hutten want, volgens sommige kinderen waren de hutten nog niet klaar. Tegen 10 uur kwam Michel Sikkema ons trakteren op een heerlijke taart van bakkerij Rutgers uit Baflo. Daarna gingen we gauw weer verder bouwen. Op het menu stond vandaag patat met frikandel van het Spiekertje. Na het eten was het tijd voor Sylvie haar demonstratie van het buikdansen. Het is de bedoeling dat wij dit ook gaan leren dus dat wordt spierpijn. Tegen half 4 gingen we het priegellied zingen en mochten de kinderen weer naar huis. De bedoeling was dat er om 19.00  een verhaal werd voorgelezen door Ali Baba maar …

Piet Paulusma kwam in Spijk om zijn weerbericht op te nemen voor het programma van SBS 6. Na 3 jaar proberen is het dan eindelijk gelukt om Piet in ons mooie dorp te krijgen voor het weerbericht tijdens Priegeldörp.  Ondanks de regen is het gelukt om het weerbericht  te maken. Er komt heel wat bij kijken om alles goed in beeld te krijgen en iedereen op zijn plaats te laten staan. Nadat het weerbericht was opgenomen kon Ali Baba met zijn verhaal beginnen. Iets later dan de planning was is de 1e dag dan afgelopen. We kunnen terugkijken op een super dag ondanks de regen de kinderen gaan gewoon door. Ook de EHBO is tevreden want niemand had vandaag eerste hulp nodig. Morgen gaan we weer met frisse moed verder

Het bestuur Priegeldörp
Brenda Heun

Vanaf nu zullen alle foto’s door Brenda in een fotoalbum worden geplaatst. Hieronder vind je de link naar dat fotoalbum.
Priegeldorp foto boek

Dorpsagenda