Priegelnieuws dinsdag

Vanmorgen begonnen we met ochtendgymnastiek van het Huis van de sport. Dit was erg leuk en we waren allemaal weer wakker en de spieren werden weer lekker los. We gingen vandaag knutselen met Annemarie en met behulp van Christien werden er mooie creaties gemaakt. Van sluiertjes voor de meiden en mooie tulbanden voor de jongens. Ook konden de kinderen oude sigarendoosjes mooi maken en verven en dan met allemaal glitters beplakken. Ondertussen gaf Louis Godschalk een workshop met de djembé. Mooie klanken klonken over het priegelveld. Vanaf 9 uur begonnen de pannenkoekenbakkers Klaas en Piet Jan met het bereiden van het mix voor de pannenkoeken . Want er moesten heel veel pannenkoeken komen. Volgens de bakkers zijn er tientallen pakken gebruikt. Heren, ze waren verrukkelijk. Om 1 uur kregen we weer les van Sylvie in het buikdansen. Het valt nog niet mee maar we hebben nog 2 dagen om te oefenen dus dat komt wel goed. Tegen 2 uur mochten de kinderen hun spulletjes ophalen om ze te verkopen op de Priegelmarkt. Deze begon om half 3 en ja hoor de hele dag was het droog en net toen de markt begon kwam de regen. Maar we hebben bikkels van kinderen dus ze gingen gewoon door met de verkoop. Super hoor. Er is flink wat verkocht maar volgens sommige ouders hadden ze op de terugweg toch meer spullen in hun tassen dan de heenweg. Om 19.00 uur kregen we weer een mooi verhaal van Ali Baba het ging deze keer over de waterlelie. Na nog een liedje over de chinees te hebben gezongen was het dan echt tijd om naar huis te gaan. Morgen hebben we een drukke en lange dag voor de boeg.

PS het weerbericht dat gisteren opgenomen is door Piet Paulusma is te zien op zijn site. www.pietsweer.nl

Het bestuur Priegeldörp
Brenda Heun

Vanaf nu zullen alle foto’s door Brenda in een fotoalbum worden geplaatst. Hieronder vind je de link naar dat fotoalbum.
Priegeldorp foto boek

Dorpsagenda