‘Bos’ bij Spijk uw mening gevraagd!

Beste inwoners van het mooie dorpje Spijk, vanochtend waren mijn collega Reiner en ik in jullie dorp. Het bos wat aan de noordzijde van het dorp ligt is in beheer bij de Vereniging Natuurmonumenten.

Omdat wij vinden dat een naam als : “Bos bij Spijk” geen eer doet aan het oergroningse karakter van het Hoge Land, zouden wij graag eens van jullie horen hoe jullie denken over een naamswijziging. En als je dan toch een mening hebt over het bos, voel je dan ook vrij om met een nieuwe naam te komen. Het liefst een naam die past bij Spijk, of de historie van Spijk.

Wil je ons een mail sturen met een naamsvoorstel of andere opmerking, dan kan dat naar Booi Kluiving.

Alvast dank voor jullie betrokkenheid.

Groeten, Booi Kluiving
boswachter Natuurmonumenten

Reageren kan ook hieronder op de site.

7 gedachten over “‘Bos’ bij Spijk uw mening gevraagd!

 • 8 juli 2011 om 15:39
  Permalink

  Het bos bij Spijk is m.i. ook geen bos, maar gewoon een mooi stukje natuur. “‘t stukje Spiekster Greun” (of hoe je dat ook spelt in het Grunnegs…) is wellicht een passende naam…

 • 8 juli 2011 om 16:35
  Permalink

  Ripperdabos of
  Alberdabos of Ubbenabos (verwijzend naar de historie van Spijk)

 • 8 juli 2011 om 18:14
  Permalink

  kroese diek ,vind ik wel mooi,komt er en de toekomst ook nog schelpenpaden door het bos,want ik vind het daar zo nat!!!!!!

 • 8 juli 2011 om 20:12
  Permalink

  Ben het met Alida eens,ik wil niet spreken van een bos.Een bos is een bomenpartij.Hier kan men op sommige plekken van de ene naar de andere kant kijken.
  Ik denk meer aan een park.Om een naam te bedenken is moeilijk.Meestal word aan geschiedenis gedacht.Ik dacht aan “Park om Spiek”.Messchain is’t wel niks.

 • 9 juli 2011 om 07:17
  Permalink

  als ik het goed begrijp gat dit om het stuk bos tussen de kl. dijkstraat en de ubbenasingel en wordt er een mening gevraagd over het bos en een mening over een nieuwe naam .
  persoonlijk ! ben ik van mening dat er daar geen bos hoort te staan , spijk en de grote omgeving daar van is een agrarisch gebied altijd geweest en daar horen mooie uitzichten over de landerijen en mooie open landschappen bij en geen +/- 22 jaar geleden machinaal aangelegd bos .
  ( even voor mensen die het niet weten , dit was altijd akkerbouw land van boer nittert / nico wiersema )
  het hogeland gebied waar wij in wonen is een open landschap structuur en hoop dat dat ook zo blijft en hoop ook dat het bos een keer weg gaat en weer opnieuw gepoot wordt in een gebied in de provincie waar wel een bos / park in de omgeving hoort / past .
  maar dit alles is wel mijn persoonlijke mening en en respecteer een ieder die er andrs over denkt .
  maar nu nog ff brainstormend over een nieuwe naam ; ik denk dat ubbenabos waar alfred en yvonne het over hebben een mooie naam is en ook wat zei zeggen bij de historie past .
  maar , het spiekster hoogelaand park , vindt ik ook wel een mooie naam er voor .

 • 9 juli 2011 om 17:12
  Permalink

  Ik zou de naam BORGHSTEEPARK kiezen. Persoonlijk voel niet veel voor het vernoemen naar personen.

 • 11 juli 2011 om 09:36
  Permalink

  De naam zegt me niet zoveel, maar de toegankelijkheid veel meer. Je kunt er niet wandelen omdat het er altijd nat is.
  Verder heeft het natuurlijk niets met natuur te maken, al die keurig in rijen aangelegde bomen. Dus eerst maar eens schelpenpaden er doorheen, en minstens de helft van de bomen kappen voor meer natuurlijke groei en wat Marcel al noemde uitzicht op de landerijen.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda