Waar een kleine straat groot in kan zijn!!!

Vrijdag 1 juli was er een drukte van belang aan de Spaarbankweg! Wat was n.l. het geval? Er werd een straat barbecue gehouden, voor alle bewoners en zelfs 4 buren van ’t Loug!! Ook de jongsten en jongeren waren present en hebben zich vermaakt! De jongeren hangen liever ( bij de statafel) en de ouderen zitten liever! 26 personen kwamen er op af! Rond 6 uur kwamen ze er aan, met voor zichzelf een stoel, drinken + glas, bord en bestek bij zich. Maar er was al heel wat werk verzet. Dank zij de ‘buren’ op nr. 4 die hun oprit en schuur beschikbaar hadden gesteld! Netjes gedekte tafels waar het vlees en de salades uitnodigend stonden te wachten op de vele monden die gevoed moesten worden! Er stond een party tent op de oprit waar de meesten onder konden zitten / staan. Een picknick tafel op de oprit van nr. 6 voor de kinderen maar het bleek ook voor de ouderen goed zitten!
Wat een paar jaar geleden is begonnen als een buren feestje is nu uitgegroeid tot de hele straat. Vanaf nu een jaarlijks barbecue!
Het is zeer goed wonen en vertoeven in de straat! Heel gemoedelijk en er is saamhorigheid. Als er iets te versieren valt, een wagen voor een optocht of de straat tijdens een feestweek, iedereen doet vol overgave mee om tot een goed resultaat te komen. Zelfs de mannen laten dan hun kunnen zien!! Er zijn zelfs al prijzen mee verdiend!! Het volgend project staat al weer op stapel! Leuke ideeën zijn al naar voren gekomen en worden nu uitgewerkt. Waarvoor? De ‘Sprookjes uit 1001 nacht’ in augustus. Kom dan maar eens door onze mooie straat rijden of lopen dan ziet u het wel!
We willen de bestuurders van de auto’s die over de weg kwamen rijden bedanken voor hun geduld, omdat ze even moesten wachten tot de rijbaan weer vrij was, omdat er stoelen stonden rond de vuurkorf waar je lekker warm zat!!
Nogmaals iedereen bedankt voor de inbreng en gezelligheid van deze avond!!
Namens een buurtgenoot!!!

Pie Pijper