Verkiezingen

Als ik heel eerlijk ben, heb ik eigenlijk niets met verkiezingen. Of het nu talentenshows zijn, waarbij duizenden van talent gespeende pseudoartiesten zich aanmelden en in de voorronden ons tv-scherm vervuilen met hun zwakzinnige acts, of huisdierenshows, waar hondjes eruitzien, zoals die alleen op jachten in de haven van Monaco voorkomen. Het kan mij allemaal niet bekoren.
Of neem nou bijvoorbeeld een missverkiezing. Een parade van in bikini geklede dames, die worden beoordeeld. Ik vermoed dan altijd, dat de dames geen volzin kunnen uitspreken.

RTV Noord en het Dagblad van het Noorden hebben nu de verkiezing van het leukste dorp van Groningen op poten gezet. Toen ik er van hoorde, was mijn eerste gedachte; het is zomertijd, dus komkommertijd. Weinig nieuws, dus met deze verkiezing kunnen beide media hun uitzendtijd en krant mooi vullen.

Hier heb ik even buiten de waard gerekend. In dit geval is de waard Beitske, mijn vrouw. Zij is laaiend enthousiast over de verkiezing en promoot ons mooie dorp bij vriend en vijand. Zij roept iedereen op om op Spijk te stemmen. Zelfs familieleden krabben zich verbaast achter de oren. Zij twittert, sms’t, mailt, bewerkt haar relaties op Linkedin, om maar op Spijk te stemmen.

Nu vind ik Spijk natuurlijk ook wel het leukste dorp van Groningen, maar ja, verkiezingen, ik heb er niets mee. Maar voor mijn eigen zielenrust vraag ik u uw familie, vrienden, kennissen, relaties en collega’s op te roepen om op Spijk te stemmen. Ook al bent u wat terughoudend, doe het niet voor mij, maar voor mijn vrouw.

En laten we nou eerlijk zijn, het is prachtig achter de diek met zicht op het torentje van Spiek.

Dorpsagenda