Verkeersbord

Normaal gesproken is dit een vrij normaal bord als je het tegenkomt bij wegwerkzaamheden. Het wordt geplaatst om het verkeer te waarschuwen voor wegwerkzaamheden en de maximaal toegestane snelheid. Alleen dit bord viel mij ineens in het oog toen ik een wandeling met mijn hond maakte, het bord is namelijk op een voetpad geplaatst waar geen auto’s mogen en kunnen komen….

Niet over nagedacht door de ambtenaren die dit bord moesten plaatsen?? Of hadden ze er geen meer in voorraad waar enkel het waarschuwingsteken opstaat zonder de toegestane snelheid????

Marleen Klevering

2 gedachten over “Verkeersbord

  • 13 juni 2011 om 20:41
    Permalink

    Sowieso een totaal overbodig bord: Het hele dorp is toch al een 30 kilometer zone?

  • 14 juni 2011 om 12:28
    Permalink

    Het was mij ook al opgevallen, nogal logisch ik woon er naast. Echter het toegevoegde bericht is niet helemaal correct. Deze “miscommunicatie” wordt bij de ambtenaren neergelegd. Echter de ambtenaar heeft hier niets mee te maken. De aannemer is in dit geval de persoon die de zorgplicht heeft dat er bebording komt te staan. Als er geen bebording staat dan is de gemeente degene die de aannemer erop te wijzen om de bebording alsnog te plaatsten, het e.e.a. i.v.m. de wettelijke aansprakelijkheid conform de wegenwet, en het burgerlijk wetboek.

    En als reactie op aafke, ook al is het een volledige 30 km zone, de bouwvoorschriften zeggen alsnog dat er bebording aanwezig moet zijn met een maximale snelheid bij wegwerkzaamheden.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda