Druk bezocht concert CBS en Slagwerk Ensemble Appingedam

Met Marching Along openden CBS (dirigent Simon Visser) en het Slagwerk Ensemble Appingedam (dirigent Theo van Kruistum) het concert vanavond. We werden meegenomen naar Valkenburg (Splash en Fauquemont) Daarna werden we door CBS meegenomen naar de jaren 70, Disco inferno en I am Sailing it was. Het slagwerkensemble begon aan Mars 1941 om daarna over te gaan in Rood van Marco Borsato. Oud Hollandse liedjes en tv tunes werden gespeeld door CBS. De zaal begon spontaan mee te zingen. Na de pauze Moment for Morricone door CBS, het wilde westen was behoorlijk rustig kan ik u zeggen. Iron man volgde hierna met de de melodie van The Pink Panter als afsluiter. Het slagwerkensemble speelde vervolgens New York Impressions dat uit 6 korte delen bestaat en de stad beschrijft. CBS nam het over met het thema van de tv serie Sex and the City. Het slagwerkensemble sloot af met Wonderfull Days, een grote hit van Charly Lownoise en Mental Theo, gevolgd door Baila Me. Wie kan dan nog stil zitten? Als afsluiter van de avond klonk It’s a Beautiful Day, gespeeld door CBS en het slagwerkensemble. Ik heb iig van de avond genoten. Als laatste wil ik Ria nog bedanken voor de tekst, die ik heb ingekort en aangevuld, maar hoop dat het zo goed over komt. En Jan D. voor de inbreng van extra foto’s.


Linda Scheltens
foto’s Linda Scheltens / Jan D. Pijper