Vliegende deur

Onlangs hoorde ik op de radio dat er in de buurt van de stad een vliegende deur was gesignaleerd. Op een foto op de website van RTVNoord is duidelijk te zien dat het beest (een zeearend) zich tegoed doet aan een een of andere gans. Ik denk dan ‘zonde van die gans’ want hier in Spijk zijn genoeg kraaien waar of zij zich tegoed aan kan doen. Als ik zo af en toe naar de molen of kerk(en) kijk lijkt het alsof de kolonie steeds groter wordt. Ze overwinteren in hun geannexeerde schoorstenen en hebben hier behalve onze kat geen natuurlijke vijanden. 1 plus 1 is 6! De kraaien exporteren vanaf Hoofdweg Noord walnoten naar de rest van het dorp die ze vervolgens op dakpannen proberen open te breken. Ze maken er overal een bende van en het straatbeeld wordt door deze, in mijn ogen, vreselijke vogels gedomineerd. Geef mij maar de schuchtere kleurrijke kleine vogels die zich tegoed doen aan de zaadbollen in onze tuin. De deur staat wat mij betreft open voor de vliegende deur.

Dorpsagenda