Een bericht uit de koren- en pelmolen Ceres te Spijk

Zoals u hebt kunnen zien brandt s`avonds de verlichting van de molen weer, het is nu op professionele manier aangelegd, door enkele vrijwilligers.
Het is de bedoeling dat het gaat branden in de winter maanden en wel van zonsondergang tot s`avonds 23 uur.
Dit is mogelijk gemaakt door stichting dorpsbelangen en de Rabobank die een schenking aan de molenstichting hebben gedaan, om de aanschaf van de verlichting te betalen. Maar er is nog meer nieuws uit de molen want sinds kort hebben we ook een tweede molenaar op onze molen. Onze molenaar Henk de Haan heeft er een collega bij zijn naam is Henk Doornbos. Zij zullen er samen voor zorgen dat de molen iedere zaterdag gaat draaien (als er voldoende wind is natuurlijk) en verder gaan onderhouden.
En als de molen draait, de vlag hangt uit, of de deur staat open bent u van harte welkom in de molen. Want het is een schitterend monument midden in ons dorp en als hij ook nog in bedrijf is weet u niet wat u ziet.
Zij zullen u graag ontvangen en onder begeleiding de molen laten zien, want zonder de molenaars is dat niet toegestaan. Verder mogen er ook exposities of tentoonstellingen in overleg met de molenstichting of de molenaars in worden gehouden. Kortom het is een monument dat gebruikt mag worden.

Tot in de molen.

Henk Sikkema