Poolster in slotfase naar terechte overwinning

De competitie nadert haar hoogtepunt. De punten worden steeds belangrijker. We hebben in ieder geval D-day op 28 april. Op deze zaterdag wordt de winnaar van de tweede periode bekend. Poolster is een van de kanshebbers. Ook het kampioenschap is nog een doel voor behoorlijk wat ploegen. Ook hierin kan Poolster nog een rol van betekenis spelen. Al met al een zeer onderhoudende competitie.

De tegenstander van vanmiddag, OKVC, had vorige week overtuigend van koploper GEO gewonnen. Gelukkig voor de Spijksters. Hierdoor namen we de koppositie in de tweede periode over. De heenwedstrijd werd nipt een gelijkspel. Tim Sietsema, vanmiddag weer in de basis, maakte in de laatste minuten de 2-2.

Door een drietal schorsingen moest trainer Jur Smit zijn ploeg op een aantal posities wijzigen.

Jeroen, Erik en Joep moesten vanmiddag vanaf de kant toekijken. Op het middenveld vanmiddag Richard Dijkman, Tim Sietsema en van een blessure terugkerend Richard Hofstee.

In ieder geval was de lange bal vanmiddag waarschijnlijk minder aanwezig. Van Dijk zou vandaag de bal niet op de stropdas gepresenteerd krijgen.  Poolster zou meer moeten combineren op het middenveld om op deze manier de spitsen te kunnen bereiken.

Poolster komt goed uit de startblokken. Al na vier minuten kopt Ronny een hoge voorzet achterwaarts binnen. De grens wijst naar het midden. De bal ging via de lat naar de grond en stuitte achter de doellijn. Een vroege voorsprong. Johan krijgt dan een kwartier later de kans om de voorsprong te vergroten maar schiet over. Uit de hierop volgende aanval weet OKVC de gelijkmaker binnen te schieten. OKVC is op dit moment ook de bovenliggende partij. Het is moeilijk voor de Spijksters om de bal in de ploeg te houden, het opbouwen gaat moeizaam en we zijn de bal snel weer kwijt. Langzamerhand komen we beter in ons spel, we krijgen steeds meer balbezit. Dit resulteert ook in een glaszuiver doelpunt van Johan. Maar als zo vaak steekt de clubgrens de vlag omhoog. De scheids die in deze competitie vaak te ver weg is kan  niet anders dan het vlagsignaal respecteren. Zo wordt Poolster bestolen van een voorsprong. Toch gaan we gematigd positief de rust in. Poolster weet in het laatste kwartier van de eerste helft de wedstrijd te kantelen. We krijgen steeds meer balbezit. Het middenveld gaat beter voetballen. Tim vliegt af en aan op de rechterkant. Hoopvol gestemd maar met de afgekeurde goal in het hoofd gaan we aan de koffie.

De tweede helft is absoluut voor Oldencate. Poolster heeft het meeste balbezit en krijgt de grootste kansen. Toch is OKVC door een kopbal op de lat dicht bij een treffer, Marcel heeft de rebound goed te pakken. Bij Poolster is het steeds net niet. Tim heeft een aantal goede acties aan de rechterkant, een prima schot van Johan wordt goed gepakt, een volley van DvD gaat snoeihard over, Ronny grijpt af en toe naar z’n hoofd. Soms komen we net een dikke teen tekort.  We gaan voor de overwinning, maar het blijft oppassen. Johan Dijkman komt in de ploeg voor Richard Dijkman. Johan gaat achter de spitsen voetballen. De moe gestreden Gert wordt vervangen door Roderick.

Dan een kleine tien minuten voor het eind krijgt Johan een voorzet ( weet niet meer van wie ) goed op het hoofd. De bal wordt langer en langer en draait de verre kruising in. De keeper probeert het nog wel maar we staan op een verdiende 2-1 voorsprong.

Zoals je overal ziet, wordt je dan weer iets teruggedrongen. Marcel weet in de laatste minuut nog te redden. De opluchting is groot. Verdiend maar niet gemakkelijk.

Volgende week wacht huidige koploper VVS. Het kan verkeren.