en ik altijd maar denken dat het zo leuk is in Spijk


Felle emotionele discussies op straat. Onwrikbare standpunten, dorpsbewoners die lijnrecht tegenover elkaar staan. Verwijten en moddergooien op die vermaledijde sociale media. Artikeltjes hierover op deze site die meer dan duizend keer zijn gelezen.
Leuk dorp dat Spijk.

Wellicht denkt u, “heb ik iets gemist, heeft de politiek een dramatische maatregel voor Spijk genomen?” Nee hoor, het gaat over het Sinterklaasfeest van 23 november.
De kleintjes mogen niet deelnemen aan het reguliere Sinterklaasfeest in Pro Rege. Enkele ouders van deze groep kinderen hebben in reactie hierop een Pietenfeest georganiseerd in Café ’t Carillon.
Het is dus volstrekt helder dat de neuzen niet in dezelfde richting staan als het gaat om de invulling van het feest. Vooropgesteld dient te staan, dat wie ook wat organiseert, het is allemaal vrijwilligerswerk. Daar moeten we respect voor hebben. Het moet toch mogelijk zijn in een dorp met slechts 1250 inwoners, een Sinterklaasfeest te vieren, waarmee iedereen gelukkig is.

Het lijkt mij dan ook zeer zinnig, dat beide partijen in februari rond de tafel gaan en met respect voor elkaar de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest van volgend jaar te treffen. En als ik de onderhandelaars een tip mag geven; ga niet uit van uzelf maar laat het plezier en de vreugde van de kinderen uitgangspunt zijn.

4 gedachten over “en ik altijd maar denken dat het zo leuk is in Spijk

  • 30 november 2013 om 14:41
    Permalink

    Krachtige fijne Piet Jan,

    Waaien de stormen nog wel over?. Het voelt allemaal niet zo “pleasant” in het leven achter de dijk? Hebben jullie de ruimte voor koffie , een glas,of wat anders??
    Hoop weer in de buurt te zijn….. Ik hoop ook

    onder jullie leiding weer spijksters te treffen die weer leren gehoorzamen aan Sinterklaas en Zwarte Piet!

    Ben na 15 dec weer “thuis”!!??

    Met lieve groeten van ver weg

    Lisa

  • 30 november 2013 om 19:02
    Permalink

    Natuurlijk moeten de kleintjes samen met de wat oudere????? jeugd het sinterklaasfeest vieren. Wie heeft bedacht dat dit niet kan, op deze manier ontstaat een tweespan waar een trekje aan zitten. We hebben toch dorpsbelangen die het zolang als wij weten het prima voor elkaar hadden. Het word hoog tijd dat alle neuzen dezelfde kant op gaan,en we een samenleving waar elke inwoner telt, en even belangrijk is. Dorpsbelangen sta op en communiceer duidelijk en regelmatig.

    Ben

  • 4 december 2013 om 11:16
    Permalink

    Och gut, oh gut, oh gut, oh gut.
    Wat ja weer een verassing en ik altijd maar denken dat het zo fijn was in Spiek achter diek. Ik was van plan om vanuit Delfzijl naar Spijk te verhuizen maar na dit getierelantijn weet ik het niet meer zeker. Maar ik hoop dat deze niet zo plezante gebeurtenis snel achter de rug is.

  • 7 december 2013 om 09:07
    Permalink

    Zoals in ieder dorp, en in iedere relatie tussen mensen is er weleens wat onenigheid, en zoals het hoort, is dat ook snel uitgepraat en naar ik hoop, weer vergeten!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda