Wol

Mijn moeder mocht graag breien. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren, dat er altijd strengen wol in huis waren. Voor mijn gevoel zat ik als kind soms uren met mijn beide armen vooruit, met daaromheen zo’n streng wol. Moeke rolde de wol dan tot een bol. Je kon dan geen kant op. Nog geen slok water kon je drinken. Als dan de bel ging en ze werd opgehouden aan de deur, dan was je helemaal de sigaar. Verstrikt in de wol, was je aan je stoel gekluisterd.
In het winkeltje van tankstation Kap in Holwierde was een wolwinkel gevestigd. Naast wol was er ook een uitgebreid snoepassortiment. Een ijzersterk concept, dat zag ik direct. Om de kinderen met een streng wol om de armen zoet te houden, stopt moeder ze regelmatig een snoepje in de mond. Een elkaar ondersteunend assortiment als het ware.
Ik moet hier eerlijk bekennen, dat ik bij elke tankbeurt een zak spinnetjes kocht. Dat zijn verrukkelijke griotten in de vorm van een spin. Echt verslavend. Dolgelukkig was ik dan ook, dat de wolwinkel naar de Achteromweg in Spijk verhuisde. Ik dacht nu mijn spinnetjes dichterbij te kunnen kopen. Maar wat blijkt; snoep verdwijnt uit het assortiment. Daarom vraag ik u breiers en breisters. Breit u recht of averecht, laat weten dat u aan spinnetjes hecht.

4 gedachten over “Wol

  • 22 april 2012 om 14:39
    Permalink

    Laten ze reclame maken op de side en in Terptips waar ze zoal verkopen.Niet iedereen breit.Misschien zijn we niet zo van laat me eens kijken wat allemaal verkopen.We moeten blij zijn dat er een winkel bij is gekomen.Hopen dat het loopt.

  • 22 april 2012 om 14:41
    Permalink

    Typ foutje,ik bedoel “wat” ze zoal verkopen.Soms ben ik even te snel.

  • 22 april 2012 om 18:38
    Permalink

    je was als het ware door de wol geverfd!

  • 22 april 2012 om 22:35
    Permalink

    Ik zal kijken of ik speciaal voor u de spinnetjes
    weer in het assortiment kan opnemen.

    Er staat nu een advertentie van de winkel in de terptips.

    Maar iedereen en vrij om zonder verplichting binnen te lopen in de winkel op de Achteromweg.

    Laat je maar eens verrassen door het assortiment.

    We zijn er vanaf dinsdag t/m zaterdag.

    Graag tot ziens in onze winkel.
    Martin en Marja

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda