Nacht zonder dak 2024

Beste dorpsgenoten,

Stel, je bent 13 jaar en moet iedere nacht buiten slapen!!! Lijkt voor ons een ver van ons bed show, maar ook in Nederland slapen niet alle kinderen iedere nacht in een warm en schoon bed!

Om onze kinderen te laten ervaren hoe het is om niet ‘veilig’ in een huis te slapen maar in een kartonnen doos in de buitenlucht, organiseert Jeugdwerk Spijk/Losdorp-Bierum een “NACHT ZONDER DAK” met als doel om onze kinderen bewust te maken en om ze een bijzondere ervaring te laten hebben.

Mocht u ons nou willen aanmoedigen, kom gerust even langs op zaterdagavond 20 april op het grasveld achter de basisschool in Spijk, waar de jeugd o.l.v. enkele ouders vanaf 19:30 uur met elkaar aan de slag gaat om hun eigen plek voor de nacht te bouwen.

Zien we u dan?
M.v.g.
Jeugdwerk Spijk-Losdorp-Bierum

GEZOCHT:
Voor nacht zonder dak zijn wij nog op zoek naar grote dozen. Denk hierbij aan dozen waar meubels of iets dergelijks in hebben gezeten. Heeft u nog iets thuis liggen of werkt u bij een bedrijf waar grote dozen binnen komen…? Dan horen we dat graag en komen we het deze week ophalen.

*De jeugd die lid is van club zal zaterdag 20 april 2024 een nacht in de openlucht slapen, met alleen een doos en een slaapzak. Dit om te ervaren hoe het is als je even niks meer hebt en daarbij geld in te zamelen om tijdens het aankomende kampweekend een leuke activiteit te kunnen organiseren op de zaterdag.

foto: nacht zonder dak 15 juni 2019

Dorpsagenda