Omvorming bos en groen in Spijk

De afgelopen jaren zijn er in Spijk veel groen initiatieven ontwikkeld vanuit het dorp. De gemeente gaat het bos in de omgeving van Spijk omvormen. Omvormen betekent dat de inrichting wordt veranderd en aangepast. Dit doen we omdat de bomen aangetast worden door de Essentaksterfte.

In overleg met een afvaardiging uit het dorp, en een deel van de initiatiefnemers, hebben we samen besloten om alle initiatieven af te stemmen in één totaalplan. Dit totaalplan maken we, in de periode tussen februari en juni, samen met inwoners. Inmiddels hebben we al zes deelnemers uit Spijk die meedenken. Er is nog ruimte voor een paar extra deelnemers. Wilt u ook meedenken over de nieuwe inrichting van het bos Spijk? Meld u dan aan voor 21 februari voor de werkgroep. Kijk voor het aanmelden en meer informatie op eemsdelta.nl/essentaksterfte

Robert Kalkhuis
Gemeente Eemsdelta

foto: Linda Scheltens

Dorpsagenda